عضو انجمن قارچ ایران با بیان اینکه هاگ، اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ، زمینهساز رشد این صنعت خواهد شد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی بیش از دوهزار و 500واحد پرورش قارچ مجوزدار در ایران وجود دارد.
به گزارش تیتر یک آنلاین، محمدحسن افشار در همایش بزرگ «رونمایی از “هاگ” اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ» که دیروز در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، در رابطه با صنعت قارچ و جایگاه آن در وضعیت فعلی اظهار داشت: در حال حاضر میزان قارچ تولیدی در کشور در نوسان بین 115 تا 180هزار تن است و بین ظرفیت واقعی تولید و میزان تولید فاصله زیادی وجود دارد.
افشار ادامه داد: موثرترین عامل موثر در این گپ یا فاصله، فروش با سود نامناسب قارچ در بازار و ورود و خروج واحدهای پرورش قارچ از چرخه تولید و ادامه این وضعیت است.
عضو انجمن قارچ ایران افزود: یعنی وقتی قیمت قارچ افزایش مییابد، واحدهایی که ظرفیت ناقص داشتند و تعطیل بودند، اقدام به خرید کمپوست میکنند و پس از تولید، محصول را وارد بازار کرده و باعث افت قیمت قارچ و سینوسی شدن منحنی فروش قارچ می شوند.
افشار با بیان اینکه 100هزار نفر بهصورت مستقیم و 400هزار نفر به صورت غیر مستقیم در این صنعت مشغول به فعالیت هستند، اظهار داشت: میزان سرمایهگذاری برای یک واحد تولیدی 230تنی، رقمی در حدود 220میلیارد تومان است.
50هزار میلیارد تومان سرمایه خوابیده در صنعت قارچ داریم
عضو انجمن قارچ ایران افزود: مبلغی در حدود 50هزار میلیارد تومان سرمایه خوابیده در صنعت قارچ داریم که بهرهبرداری لازم از آن انجام نمیشود و عدم آگاهی مردم از ارزش غذایی قارچ ریشه اصلی این مسأله است.
افشار با اشاره به اهمیت راهاندازی اولین سامانه هوشمند صنعت قارچ گفت: این رسانه تخصصی کمک بزرگی در این زمینه به ما خواهد کرد.
وی ادامه داد: مأموریتهای این رسانه شامل افزایش دانش و تخصص پرورش قارچ، مطرح شدن مسائل مربوط به قارچ، ارائه مقالات، مطالب ارزشمند و آخرین پدیدههای رخ داده در صنعت قارچ، ورود مقامات دولتی و مسئولان کشور به این حوزه و آگاهی از مشکلات این صنعت و تدوین برنامههای موثر برای پیشبرد اهداف این صنعت مطابق با تکنولوژی روز است.
عضو انجمن قارچ ایران همچنین گفت: اگرچه میزان تولیدمان متناسب با ظرفیت نیست، ولی به همت واحدهای بزرگ از نظر دانش فنی و بر اساس آخرین استانداردهای بینالمللی قارچ را تولید و زمینه های لازم را برای صادرات فراهم میکنیم.
وی گفت: طی سالهای 1372و 1373 میزان کل تولید قارچ کشور به پنج تن نمیرسید و این میزان قارچ هم به دلیل عدم شناخت شبکه فروش و توزیع فروخته نمیشد، ولی با اقدامات انجمن از طریق چاپ مقالات و کتاب و برگزاری سمینارهای مختلف این محصول ارزشمند غذایی به هموطنان شناسانده و راه برای فروش در بازار باز شد.
عضو انجمن قارچ ایران افزود: در حال حاضر فروش بر عهده واحدهای پخش است که محصول را فروخته و تبدیل به پول میکنند و ما بدون دغدغه درآمد کسب می کنیم و به تولید ادامه می دهیم.
درخواست محلی از شهرداری تهران برای عرضه مستقیم قارچ
افشار با اشاره به اهمیت تقویت شبکه توزیع به طرق مختلف ادامه داد: باید محلی توسط شهرداری تهران در اختیار ما قرار بگیرد تا بتوانیم محصولاتمان را به صورت ثابت و بدون دغدغه در این مکان عرضه کنیم.
وی گفت: بعد از صنعت گاوداری و مرغداری، تولید قارچ بزرگترین صنعت در کشور ایران است.
عضو انجمن قارچ ایران با اشاره به نابرابر بودن میزان تقاضا و عرضه قارچ بیان کرد: میزان قارچ تولیدی کشور حدود روزانه 500تا600تن است که از این میزان تولید روزانه تنها 10درصد وارد بورس تهران میشود که همین 10درصد تعیینکننده قیمت قارچ در سراسر ایران است.
افشار با اشاره به شرایط تحریمی کشور گفت: مشتریهای خرید قارچ قشر تحصیلکرده و کارمند مملکت هستند و در این شرایط تورمی هر روز میزان فروش کمتر می شود.
صادرات محصول باکیفیت و استاندارد، راهکار پرکردن ظرفیت خالی صنعت قارچ
وی با اشاره به لزوم برطرف شدن تحریمها گفت: جهت پرکردن ظرفیت خالی صنعت قارچ، راهکار اصلی صادرات محصول باکیفیت و استاندارد و در حد بینالمللی است.
عضو انجمن قارچ ایران اظهار داشت: در شرایط موجود باید بتوانیم با بیان ارزشهای غذایی قارچ، مردم را تحریک به خرید قارچ و جایگزینی آن به جای گوشت قرمز کنیم.
وی ادامه داد: باید بتوانیم مصرف داخلی را از طریق تبلیغات و تحریک تقاضا و کمک رسانهها افزایش دهیم.