اجتماعی

اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس چه زمانی به ایران می رسد؟

استارلینک، پروژه اینترنت فضایی ایلان ماسک بنیان گذار شرکت اسپیس ایکس است. خدمات استارلینک ابتدا در سال گذشته در آمریکای شمالی ارائه شد و به افراد این امکان را داد تا از شبکه پرسرعتی که از صورت فلکی ماهواره ‌ای اسپیس ایکس ارسال می ‌شد، استفاده کنند. بیش از ۱۰۰۰ ماهواره استارلینک در حال حاضر در مدار هستند و طرحی در دست است که طی چند سال آینده ده‌ها هزار ماهواره دیگر نیز به آنها اضافه شود.

ایجاد محدودیت در اینترنت ماهواره‌ ای شرکت اسپیس ‌ایکس امکان‌ پذیر نیست! اینترنت استارلینک یا اینترنت ماهواره ‌ای خیلی سریع تر از آنچه فکر می ‌کنیم در ایران در دسترس خواهد بود و تا چند ماه آینده در آسمان ایران ظاهر می شود!

ایلان ماسک که اخیرا به‌ عنوان ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد، اعلام کرده است که با دستیابی به رشد پایدار سوددهی، می ‌تواند عمومی شود. هر ثروتی که از این راه تولید شود می‌ تواند به سرمایه ‌گذاری در رویای جاه‌ طلبانه او یعنی استقرار انسان در مریخ به کار گرفته شود. ایلان ماسک و اسپیس ‌ایکس امیدوارند که فناوری استارلینک در پر کردن شکاف اتصال به اینترنت، بین مناطق روستایی و شهری کارآمد باشد. ماهواره‌ های استارلینک سیگنال اینترنت را مستقیماً به یک گیت‌ وی یا کامپیوتر کاربر ارسال می‌کنند. این یعنی زیرساخت بسیاری کمتری برای دریافت سیگنال اینترنت در خانه‌های روستایی مورد نیاز است. علاوه بر این، اسپیس ‌ایکس می ‌گوید که اینترنت استارلینک، سریع تر و با تأخیر کمتر از اینترنت‌ های ماهواره ‌ای کنونی ارائه خواهد شد.

اینترنت ماهواره ‌ای پدیده‌ی جدیدی نیست! و همین حالا نیز شرکت‌ هایی وجود دارند که خدمات اینترنت ماهواره ‌ای ارائه می دهند. بزرگ ‌ترین ارائه ‌دهنده‌ های اینترنت ماهواره ‌ای در حال‌ حاضر دو شرکت ویاست (ViaSat) و هیوزنت (HughesNet) هستند. جالب است بدانید هر دو این شرکت ‌ها برای اولین ‌بار در سال ۲۰۱۲ میلادی سرویس اینترنت ماهواره ‌ای خود را ارائه دادند و هیوزنت یک میلیون و ۳۰۰ هزار مشترک در آمریکا دارد.

اما درباره آخرین وضعیت پروژه استارلینک بایستی گفت استارلینک تاکنون بیش از ۱۰ هزار کاربر در کشورهای استرالیا، نیوزلند، مکزیک و بخش‌هایی از آمریکا و کانادا داشته است. هدف این است که دیگر نقاط جهان نیز در سال ۲۰۲۱ میلادی مورد پشتیبانی قرار بگیرند. این کمپانی نخستین ماهواره‌های آزمایشی خود را در سال ۲۰۱۸ به فضا پرتاب کرد. بعد از این هم شاهد ارسال ۶۰ ماهواره رسمی استارلینک در سال ۲۰۱۹ بودیم. اسپیس ایکس حدوداً ۱۰۰۰ ماهواره به مدار زمین فرستاده است. به مرور زمان، اسپیس ایکس می‌خواهد هر سه ماه یک‌بار حداقل یک موشک فالکون به مدار زمین بفرستد که ۶۰ ماهواره در هر کدام تعبیه شده است.

درباره سرعت اینترنت استارلینک نیز باید گفت بنا به اعلام وبسایت رسمی پروژه استارلینک، سرعت بین ۵۰ مگابیت بر ثانیه تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه و تأخیر آن بین ۲۰ الی ۴۰ میلی ‌ثانیه است.

اینترنت استارلینک چه زمانی به ایران خواهد رسید؟

اینترنت استارلینک خیلی سریع تر از آنچه فکر می‌کنیم در ایران هم در دسترس خواهد بود و تا چند ماه آینده در آسمان ایران ظاهر می ‌شود اما باید صبر کرد تا دید شرایط ارائه سرویس اینترنت ماهواره ‌ای اسپیس ایکس در ایران چگونه خواهد بود. علاوه بر این سوال اینجاست که آیا وزارت ارتباطات و فناوری ارتباطات ایران مجوز استفاده از این نوع اینترنت را صادر می ‌کند. از آنجا که اسپیس ایکس یک شرکت آمریکایی است، ملزم به رعایت قوانین دولت آمریکا است بنابراین ارائه این سرویس مانند سایر سرویس ‌های دیگر شرکت ‌ها دستخوش برخی جهت گیری‌ های سیاسی خواهد بود. مواضعی که در همین ابتدای کار دیده می ‌شود بدون شک بر کیفیت و کمیت ارائه سرویس اینترنت موثر خواهد بود.

جدای از بحث مشکلات گرفتن مجوزها واقعیت امر این است که هزینه اشتراک ماهانه برای دریافت سرویس اینترنت ماهواره ‌ای بسیار بیشتر از هزینه دیگر راه ‌های دریافت اینترنت است. طوری که یک‌ بار باید ۴۹۹ دلار برای سخت ‌افزارهای زمینی لازم هزینه کرد و سپس ماهانه ۹۹ دلار برای خود سرویس اینترنت پرداخت به همین دلیل استفاده از اینترنت ماهواره ‌ای نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا در حال حاضر یک روش رایج نیست.

آیا امکان اختلال در اینترنت ماهواره ‌ای استارلینک به وسیله پارازیت وجود دارد؟

شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده است قطر هر دیش که در پک خریداری شده موجود است، ۷۰ سانتی متر است. دیش را در هر جا که قرار دهید از غرب به شرق به ازای هر ۱۰ سانتیمتر یک سیگنال ماهواره اسپیس ایکس دریافت می ‌کند. با این حساب تا امروز هر دیش در هر جایی که قرار بگیرد از سه ماهواره سیگنال دریافت خواهد کرد. دیش ‌ها دارای سیستمی هستند که  به صورت کاملا ًهوشمند چرخیده و قوی ترین سیگنال از بین سه سیگنال را تشخیص داده و روی بهترین و قوی ترین آنها متمرکز می ‌شوند. اوج تکنولوژی اینجا است که با جابجا کردن محل دیش، مثلاً ۷۰ سانتیمتر، کاربر  سیگنال را از سه ماهواره دیگر دریافت خواهد کرد. قرار است تا دو سال دیگر سه سیگنال تبدیل به ۱۰ سیگنال شود. بنابراین جلوگیری رسیدن سیگنال به دیش کاری بسیار دشوار است!

همچنین کسانی که به دنبال مقابله با اینترنت ماهواره ‌ای هستند  به اندازه کافی با استار لینک آشنا نیستند! چون  شبکه جی پی اس موقعیت یابی در دنیا دارای ۶۰ ماهواره است. در آینده جی پی اس روی ماهواره ‌های استار لینک می ‌رود.

 

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا