اقتصادی

بازار خرسی در بورس چه بازاری است؟ + چگونه در بازار خرسی از خود مراقبت کنیم؟

به اعتقاد معامله گران بزرگ، بازارهای خرسی بعد از بازارهایی گاوی ایجاد می شوند که بدون دلیل های فاندامنتال تشکیل شده اند و برای مدت های طولانی، سودرسانی های زیادی را به سرمایه گذاران پرداخت کرده اند! خرس نماد سرمایه گذاران شکست خورده و ناامید می باشد!

بازار خرسی در بورس

در این مطلب از تیتر یک آنلاین، توضیحاتی درباره بازار خرسی یا Bull market در بورس خواهیم داشت! با ما همراه باشید. در بازار سهام، به بازاری بازار خرسی می گویند که شاخص ها در آن نسبت به آخرین رشد خود، ضرر 20 درصدی را متحمل شده باشند. اما در این تعریف، افت 10 درصدی شاخص ها تنها به معنای ورود به فاز اصلاحی قلمداد می شود.

به طور مثال، شاخص اس اند پی نسبت به آخرین رشد خود در تاریخ 20 جولای، تا به حال افت 10.1 درصدی داشته است که این افت نشان از ورود این متغیر به فاز اصلاحی می باشد و هنوز با بازار خرسی فاصله زیادی دارد!

خرس نماد چه کسانی است و بازار خرسی یعنی چه؟

bearish که از ریشه کلمه bear آمده است که به معنی خرس می باشد و روند نزولی بازار را نشان می دهد. بازار خرسی نشان دهنده ی بدبینی، ترس و بی اعتمادی سرمایه گذاران به روند در حال حاضر بازار می باشد و ریسک گریز می باشند و همواره از ضرر کردن در بورس می ترسند. در بازار خرسی بر خلاف بازار گاوی فروشندگان، قدرت و کنترل بازار را در اختیار دارند در واقع خرس ها معتقدند که امکان دارد قیمت سهام افت کند؛ و به طور کلی خرس نماد سرمایه گذاران شکست خورده و ناامید می باشد.

چه عواملی منجر به ایجاد بازار خرسی یا Bull market می شود؟

بازار خرسی در 50 سال گذشته به دلایل مختلفی ایجاد شده است. در سال 1973 و 1974 میلادی، ورود به بازار خرسی بر اثر یک شوک خارجی و سیاسی ایجاد شد و در واقع، افزایش تعداد کشورهای عضو سازمان صادرکننده نفت موجب به هم ریختن بازار آمریکا شد! در سال 1990 میلادی، تنش های میان کویت و عراق موجب آشفتگی بازار شد و در سال 1982 میلادی نیز تصمیم فدرال رزرو مبنی بر افزایش نرخ بهره موجب ایجاد یک بازار خرسی در آمریکا شد.

اما در بیان دیگر، بازارهای خرسی زمانی اتفاق خواهد افتاد که بازار به این نتیجه برسد که به اصلاحات اقتصادی نیاز دارد و اصول سابق، نمی تواند از سهام شرکت ها حمایت کند.

مثال مناسب برای این تفسیر، بازار خرسی سال 2000 میلادی است. وقتی که حباب قیمت سهام شرکت های اینترنتی و مخابراتی بر اثر تصمیم بازار برای ورود به اصلاحات اقتصادی ترکید. اما در بعضی مواقع، بازار خرسی وقتی ایجاد می شود که حقایق اقتصادی مطابق با تمایلات و راه روش زندگی سهامداران تغییر مسیر دهد. مثال واضح این تفسیر، بازار خرسی سال 2009 میلادی تا 2009 میلادی است که بازار املاک و مستغلات و ناتوانی مردم در پرداخت قسط های املاک، آمریکا را وارد بازار خرسی کرد.

اما دلیل دیگر از ورود بازارها به محوطه خرس های وحشی، تاثیر روانی سهامداران آن بازارها است. وقتی اغلب سهامداران نوسان گیر، وقت خود را صرف حدس زدن واکنش دیگر سهامداران، تخمین رفتارهای آنان، گوش دادن به پچ پچ های دیگر سهامداران و تقلید از رفتارهای سرمایه گذاری آنها می کنند، سوء رفتارهایی در سرمایه گذاری ایجاد می شود که صف های فروش را طویل تر می کند. وقتی سهامداری به این دلیل وارد صف فروش می شود که فلان سهامدار وارد صف فروش شده است و باید به هر ترتیبی شده است جلوی ضرر خود را از طریق فروش سهم بگیرد، بازار با سوء رفتارهای سهامداران خود مواجه می شود و بازار خرسی از همین جا کلید می خورد.

شاید این سوال پیش آید که ورود و خروج از بازارهای خرسی و فاز اصلاحی چه مدت طول می کشد؟

لازم به بیان است بر اساس آمارهای منتشر شده از موسسه مدیریت دارایی آزاد، میانگین اصلاحی بازار که از شروع فاز اصلاحی تا اتمام آن به صورت کامل به طول می انجامد در حدود 10 ماه فرصت لازم است!

بر طبق تحقیقات موسسه مدیریت دارایی آزاد، میانگین زمان مورد نیاز برای عبور از بازار خرسی نیز 15 ماه با حدود 32 درصد کاهش گزارش شده است. اما باید گفت آخرین بازار خرسی که از اکتبر سال 2007 میلادی تا مارچ سال 2009 میلادی به طول انجامیده است در حدود 17 ماه زمان برده است که منجر به افت 54 درصدی شاخص داوجونز شده است!

چگونه در بازار خرسی از خود مراقبت کنیم؟

محدوده زمانی بازار خرسی یا Bull market، یکی از آن موقعیت هایی است که باید در آن نگاه فاندامنتالی شما نسبت به گذشته قوی تر باشد! در وهله اول در نظر داشته باشید که سهامی که خرید و فروش می شود ، ضربه زیادی نخواهد خورد.

روش های روان شناسی در این گونه بازارها حکایت از این دارد که قیمت سهام شرکت ها به طور حتم ریزش می کند، اما عده ای از سهامداران معتقدند که رشد قیمت در انتظار شرکت های بزرگ خواهد بود. در این بین، سهامدارانی که نیاز به نقدینگی فوری دارند، باید از سهم هایی که در حال معامله هستند، حال چه در مدار منفی و چه در مدار مثبت، دوری کنند.

زمان بندی رسیدن به کف قیمت ها در بازارهای خرسی و بازارهای اصلاحی غیر ممکن است. به طور مثال سرمایه گذاری بر روی حدسیات بسیار خطرناک است و تخمین این که سهام فلان شرکت در چه زمانی به قیمت 100 دلار خواهد رسید، روش عاقلانه ای نیست به این دلیل که شما از تصمیمات سایر سهامداران آن شرکت خبر ندارید!

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا