اقتصادی

ارسال فهرست لیست حقوق کارکنان چه زمانی است؟ + طریقه ارسال

مالیات حقوق و دستمزد نوعی از مالیات بوده و هنگامی که یک شخص نیروی خود را در اختیار شخص دیگری قرار دهد در این مطلب زمان ارسال لیست حقوق کارکنان و نحوه انجام آن را یاد خواهیم گرفت.

طبق ماده 86 قانون مالیات های مستقیم، پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را طبق مقررات ماده(85) این قانون محاسبه و کسر و‌ تا پایان ماه بعد (1) ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت‌کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه‌های بعد فقط ‌تغییرات را صورت دهند. در این مقاله به طور جامع موضوع ارسال لیست مالیات حقوق را مورد بررسی قرار می دهیم.

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان
  

با توجه به لزوم پرداخت مالیات در قوانین دولتی، کارفرمایان عزیز می بایست با ارسال لیست مالیات حقوق و جزییات آن آشنا شوند. عدم آشنایی با مالیات حقوق می تواند منجر به جریمه هایی بسیار بیشتر از حقوق کارکنان گردد.

مالیات حقوق و دستمزد چیست؟

مالیات حقوق و دستمزد نوعی از مالیات بوده و هنگامی که یک شخص نیروی خود را در اختیار شخص دیگری قرار دهد و در ازای آن حقوق نقد یا غیر نقدی کسب کند به فرد دریافت کننده تعلق می گیرد.

فرد می بایست از میزان سقف حقوق معاف از مالیات برخوردار بوده، تا مشمول این نوع مالیات گردد.

مالیات حقوق جزء مالیات های مستقیم می باشد زیرا مستقیما از حقوق دریافتی اشخاص کسر می گردد و به میزان فروش، تولیدات و قراردادها بستگی ندارد. کارفرما می بایست پس از محاسبه و کسر مقدار این مالیات از حقوق هر یک از پرسنل به طور ماهانه آن را به حساب سازمان امور مالیاتی کشور واریز نماید.

مشمولین مالیات حقوق و دستمزد

این تصور که تمام افراد حقوق بگیری که برای شخص یا شرکت دیگری کار می کنند مشمول مالیات حقوق و دستمزد می شوند، دیدگاه اشتباهی است. حقوق این افراد پس از کسر معافیت ها و با در نظر گرفتن مواردی که مشمول مالیات حقوق می گردد محاسبه می شود. همانطور که پیش تر توضیح داده شد پرداخت مالیات بر حقوق برای آن دسته از افرادی که دارای سقف حداقل دستمزد باشند اعمال می گردد. این مبلغ برای شاغلین در سال 99 معادل حداقل ماهانه 3 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

قوانین مالیاتی شرایطی را در نظر گرفته است تا هر شخص بتواند متناسب با درآمد خود در صورت برخوردار بودن آن شرایط از معافیت های مالیاتی برخوردار گردد.

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

لیست مالیات حقوق

شما ممکن است برای پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر درآمد، مالیات عملکرد و سایر موارد مالیاتی، نیازمند ارسال اطلاعات به سازمان مالیاتی داشته باشید. ارسال لیست مالیات حقوق یکی از این مواردیست که می بایست به طور مستمر به اداره مالیات صورت گیرد.

لیست مالیات حقوق یا دیسکت مالیاتی، فهرستی از اطلاعات حسابداری حقوق و دستمزد کارکنان است که پس از محاسبه و کسر مبالغ مربوطه، به صورت ماهانه توسط کارفرما تهیه می گردد. این لیست باید ظرف مدت سی روز پس از محاسبات حقوق به اداره مالیات تقدیم گردد.

تهیه لیست مالیات حقوق به صورت دستی دارای مشقت و پیچیدگی های زیادی است؛ بنابراین شما می توانید با استفاده از نرم افزار حسابداری فرداد در کمترین مدت زمان به دریافت اتوماتیک لیست مالیات حقوق اقدام نمایید.

لیست مالیات حقوق
لیست مالیات حقوق

موارد معاف از مالیات حقوق 99

سازمان امور مالیاتی در ابتدای سال، موارد معاف از مالیات حقوق 99 را اعلام نموده است. این لیست با توجه به شرایط درامدی، مصارف و کاربرد های هر آیتم در نظر گرفته شده است. در لیست زیر می توانید با موارد درامدی دارای معافیت از مالیات حقوق آشنا شوید:

  • عیدی یا پاداش آخر سال کارمندان
  • هزینه های معالجه و بیمه که بابت خسارت بدنی و جانی که از سمت کارفرما یا بیمه تعلق می گیرد
  • هزینه های سفر مربوط به کار و فوق العاده مسافرت
  • حقوق بازنشستگی، مستمری پایان خدمت، مستمری وظیفه، خسارت اخراج، بازخرید، حقوق دریافتی توسط وارثان، حقوق ایام مرخصی که استفاده نشده باشد و حق سنوات
  • مسکن یا محلی که توسط کارکنان در محل یک کارخانه، کارگاه یا امثال آن استفاده می شود
  • خانه های سازمانی که طبق قانون به ماموران کشوری واگذار می گردد
  • حقوق کارکنان نیروهای مسلح کشور از قبیل  نظامی و انتظامی، کارکنان وزارت اطلاعات و جانبازان کشوری و آزادگان معاف از مالیات می باشد
  • اعضای هیات های سیاسی خارجی و گرو های ارسالی از دولت های دیگر مشروط بر اینکه جهت عقد معاملات بین المللی باشد
  • حقوق کارکنان مناطق محروم و کمتر توسعه یافته دارای معافیت 50 درصدی هستند

موارد مشمول مالیات حقوق در مقاله مالیات حقوق وجود دارد. بنابراین سایر موارد موجود در فیش حقوقی پرسنل که در فهرست موارد مشمول مالیات ذکر نشده باشند دارای معافیت از مالیات حقوق هستند.

ارسال لیست مالیات حقوق 99

پس از محاسبه و تهیه لیست مالیات حقوق کارکنان، لازم است کارفرما به ارسال لیست مالیات حقوق پرسنل به دست آمده بپردازد. جهت ارسال ليست ماليات حقوق کارفرما یا نماینده وی باید بداند که این کار چگونه انجام می شود.

وی باید با چگونگی تهیه لیست مالیات حقوق، سامانه مالیات حقوق، خطاهای آن و … آشنا باشد.

نکته: در لیست حقوق و دستمزد، اطلاعات دریافت کنندگان حقوق، میزان حقوق اصلی ، مزایا و جزییات دریافتی هریک ارائه می گردد.

در این مطلب به مهمترین موضوعات ارسال مالیات حقوق می پردازیم.

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

سامانه ارسال لیست مالیات حقوق چیست؟

پس از تهیه لیست مالیات حقوق نیازی به مراجعه حضوری به اداره مالیات نمی باشد . تمام مراحل ارسال آن، در سامانه ارسال لیست مالیات حقوق سازمان امور مالیاتی انجام می گردد. لازم به ذکر است کارفرما باید قبلا نسبت به دریافت کد اقتصادی اقدام کرده باشد.

با استفاده از سامانه اینترنتی ارسال مالیات حقوق، سرعت خدمات بالا رفته و ذخیره اطلاعات و مدارک به شکل بهتری صورت می گیرد. این سامانه موجب کاهش هزینه های طرفین، افزایش سرعت خدمت رسانی، جلوگیری از بروز خطا، و مدیریت بهتر زمان می گردد.

سامانه ارسال لیست مالیات حقوق، سامانه اطلاعات مالیات بر درامد حقوق نام دارد که اولین گام شما برای ارسال لیست می باشد.

آموزش ارسال لیست مالیات حقوق اینترنتی

جهت ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان پیشنهاد می شود ابتدا فایل های مربوطه را از بخش حقوق و دستمزد در نرم‌افزارحسابداری شرکت خود استخراج نماید. این فایل ها شامل سه فایل اطلاعات پرسنل و اطلاعات شغلی و اطلاعات مالیاتی معروف به فایل های دیسکت مالیات هستند؛ در برگیرنده اطلاعات حقوق و دستمزد پرسنل شما و اطلاعات مالیاتی می باشند.

اطلاعات دیسکت مالیاتی خود را می توانید از بخشی با همین نام در نرم افزار حسابداری فرداد دانلود نمایید.

در حین آموزش ارسال لیست مالیات حقوق اینترنتی می بایست به بررسی صحت دیسکت مالیاتی بپردازید. صحت سنجی فایل های سه گانه مالیات حقوق را می توانید با استفاده از نرم افزار سالاری (salary) که توسط واحد های مالیاتی تهیه و در دسترس قرار گرفته انجام دهید. این نرم افزار به عنوان مرجعی جهت بررسی صحت اطلاعات خروجی مالیات حقوق و دستمزد شناخته می شود. توصیه می گردد قبل از ارسال دیسکت مالیاتی، با آپلود فایل ها در این نرم افزار از صحت و اعتبار آنها مطلع شوید. اگر در اطلاعات هر یک از فایل های شما نقص وجود داشته باشد این نرم افزار به اطلاع شما می رساند.

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

ارسال سریع لیست مالیات حقوق

از ویژگی های سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق امکان ارسال سریع مالیات حقوق توسط شما می باشد. شما با کسب آشنایی در مورد نحوه ارسال لیست مالیات حقوق می توانید در زمان کوتاهی، بدون نیاز به مراجعه حضوری نسبت به ارسال ليست ماليات حقوق خود اقدام نمایید. صرفه جویی در زمان، هزینه و کاهش خطا از مزایای این سامانه می باشد.

به علاوه نرم افزار های حسابداری نیز شما را در افزایش سرعت عمل کمک می کند و می توانید به راحتی فایل های مربوط به سامانه مالیات حقوق را دریافت نمایید و نیازی به صرف انرژی، زمان، نیروی انسانی و هزینه مازاد نباشد.

برای آموزش کار با سامانه ارسال لیست مالیات حقوق همراه ما باشید.

ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان

ایجاد شفافیت مالیاتی و کاهش هزینه ها از جمله مزایای ایجاد تغییرات در سامانه فعلی ارسال مالیات بود.

ارسال این لیست در ادارات دولتی با توجه به یکپارچه بودن سیستم دولت به صورت خودکار محاسبه شده و توسط واحد های مربوطه از حقوق کارمندان کسر می گردد.

اما در شرکت ها و موسسات خصوصی لازم است که این کار توسط بخش حقوق و دستمزد حسابداری انجام شده و سپس در سامانه دارایی بارگذاری گردد. مراحل پرداخت مالیات بر حقوق نیز پس از تهیه قبض و شناسه پرداخت انجام گردد.

نکته مهم

جریمه عدم ارسال و پرداخت مالیات حقوق پس از تشکیل پرونده مالیاتی قابل بخشودگی نیست و ممکن است مبالغی بیش از حقوق پرسنل را دربرگیرد.

آموزش سامانه مالیات حقوق

تمام توضیحات فوق نشان از اهمیت بالای ارسال ليست ماليات حقوق دارد. اجرای جرائم مالیاتی می تواند یکی از عواقب بی توجهی به مالیات حقوق باشد.

در ادامه مطلب مهمترین اطلاعات را درباره نحوه ارسال لیست مالیات حقوق و آموزش کار با سامانه مربوطه می آوریم:

ورود به سامانه مالیات بر حقوق الکترونیکی

از طریق آدرس http://salary.tax.gov.ir/ می توانید وارد سامانه اطلاعات مالیات بر درامد حقوق بشوید.

در فیلدهای ورود به سیستم از شما درخواست نام کاربری و کلمه عبور می شود.

برای تکمیل این اطلاعات باید از نام و کد عبوری که پس از دریافت کد اقتصادی اخذ نموده اید استفاده کنید. بدیهی است افرادی که کد اقتصادی ندارند امکان ورود به این سامانه و ارسال لیست مالیات حقوق را نخواهند داشت.

چه کسانی مشمول ارسال لیست مالیات حقوق و پرداخت آن هستند؟

کلیه اشخاص حقوقی که مشمول پرداخت مالیات هستند، مطابق با ماده 86 قانون مالیات های مستقیم باید لیست مالیات بر حقوق کارکنان خود را از طریق سامانه مالیات بر درآمد حقوق و دستمزد سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

با توجه به اقدامات سازمان امور مالیاتی جهت سهولت در کنترل و نگهداری اطلاعات ارسالی توسط اشخاص و شرکت‌ها، ارسال لیست مالیات نیز به صورت آنلاین صورت می‌پذیرد.

از جمله اطلاعاتی که شرکت‌ها به صورت ماهانه باید به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند، لیست مالیات حقوق و دستمزد پرسنل است. پیرو توضیحات بالا ارسال اطلاعات حسابداری حقوق و دستمزد و مبالغ کسر شده توسط کارفرمایان باید در قالب نرم افزار (تایید شده از جانب دارایی) تکمیل گردیده و پس از دریافت قبض دارای شناسه قبض و شناسه پرداخت، با مراجعه به هر یک از بانک‌ها پرداخت شود.

این وجه پرداخت شده نیز مشابه کلیه قبوض (تلفن ثابت، گاز و…) در لحظه پرداخت در حساب‌های مربوط به سازمان ثبت می گردد و نیازی به مراجعه حضوری به شعب مالیاتی و تهیه مدارک مکتوب و ارتباط با ممیزین جهت تایید اطلاعات نیست.

آموزش نحوه ارسال لیست مالیات حقوق (لیست حقوق و دستمزد)

برای ورود به سامانه لیست مالیات حقوق  ، مستلزم داشتن نام کاربری و کلمه عبور، کد اقتصادی جدید می باشد. در صورت عدم در اختیار داشتن این اطلاعات ، باید در سامانه کد اقتصادی جدید (tax.gov.ir) ثبت نام نمایید.

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

تذکر :

در صورتی که برای اولین بار به سامانه مالیات بر حقوق وارد شوید صفحه زیر نمایان میشود .

که کارفرمای محترم بعد از مطالعه آن حتما باید تیک موارد باﻻ را خوانده ام و با آن موافقم را زده و دکمه ثبت را بزنند تا بتوانند به مرحله بعد وارد گردد .

نرم افزار حقوق و دستمزد

خطا های احتمالی در این مرحله از سامانه لیست مالیات حقوق

  • عدم تطابق کد حوزه و کد اداره کل : در صورتی که کد اداره کل و دو رقم اول کد حوزه مالیاتی با یک دیگر مطابق نباشد به این صفحه می رویم.
  • خطا در اطلاعات اصلی : کد حوزه ، کد اداره کل یا کد اقتصادی قدیم مشکل دارد.
لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

بعد از اصلاح خطاهای ذکر شده گزینه ذخیره را کلیک نمایید که به صفحه ورود سایت برمی گردید و می توانید دوباره وارد سایت شوید.

معرفی قسمت های مختلف سامانه مالیات بر حقوق

منو اصلی سایت سامانه مالیات حقوق
راهنمای ارسال لیست حقوق
در تمام صفحات سایت این منو را می بینید که در ذیل به تفصیل توضیح داده شده است.

گزینه صفحه شخصی

در صورت کلیک بروی گزینه صفحه شخصی ، صفحه زیر را مشاهده می نمایید.
ارسال لیست بیمه حقوق
صفحه شخصی شامل ۳ بخش می شود:

  1.  منوی باﻻی صفحه که شامل صفحه شخصی ، فهرست حقوق ، حقوق بگیران ، خروج و نام شرکت یا کارفرما.
  2. مشخصات کارفرما : شامل اطلاعات کارفرما می باشد.
  3. مشخصات آخرین لیست ها : ۵ لیست آخری که مودی ارسال نموده است را نشان میدهد.

گزینه نام شرکت در  منو اصلی

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

گزینه فهرست حقوق

در صورت کلیک بروی گزینه فهرست حقوق گزینه های زیر دیده می شود.

سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق

  1. فهرست حقوق جدید : در این قسمت میتوان یک فهرست حقوق جدید ( لیست حقوق جدید ) ایجاد کرد.
  2. فهرست فایل های ارسالی : فهرست فایل هایی که تاکنون ارسال نموده اید را نشان میدهد .
  3. تبصره ماده ۸۶
  4. فهرست قبض ها : فهرست لیست هایی که مودی ارسال نموده را نشان می دهد.

گزینه حقوق بگیران

در صورتی که بروی گزینه حقوق بگیران کلیک نمایید گزینه های زیر دیده می شود .

راهنمای نرم افزار مالیات حقوق

  1. حقوق بگیر جدید : اگر مودی بصورت آنلاین اطلاعات خود را ارسال کند در این قسمت می تواند حقوق بگیر جدید را در داخل سایت معرفی نماید.
  2. فهرست حقوق بگیران : بعداز معرفی حقوق بگیر در قسمت حقوق بگیر جدید می توان فهرست حقوق بگیرانی که در سایت ثبت نام نموده ایم را مشاهده نمایید.
  3.  خطاهای فایل پرسنل

گزارش خطا

مودیان محترم درصورت ایجاد خطا در سایت مالیات بر درآمد حقوق می توانند با ارسال عکس یا پیام مسولین این سامانه را در حل مشکلات یاری نمایند.

آموزش نرم افزار مالیات بر حقوق

گزینه راهنما و گزینه خروج

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

برای خروج از برنامه بر روی دکمه خروج کلیک نمایید ، در این صورت به صفحه ورودی سایت سامانه مالیات حقوق هدایت می شوید.

معرفی گزینه صفحه شخصی ( مشخصات کارفرما ) در سامانه مالیات بر حقوق

در صفحه شخصی می توانید اطلاعات هویتی که در سامانه ثبت نام کد اقتصادی در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت شده است رامشاهده نمایید.
این صفحه مشخصات پنچ لیست آخر ثبت شده را نمایش می دهد .

درصورت مشاهده هرگونه مغایرت دراطلاعات می توانید با رفتن به لینک ویرایش اطلاعات نسبت به اصلاح آن اقدام نمایید درصورتی که دیگراطلاعات شما مانند نام یا نوع مودی اصلی اشتباه بود مشکل از پیش ثبت نام کد اقتصادی شما و مربوط به واحد مالیاتی می باشد.

آموزش تصویری نرم افزار مالیات بر حقوق

گزینه فهرست حقوق جدید ( برای ارسال لیست مالیات حقوق جدید)

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان
  1. در بخش فهرست حقوق جدید می توانید یک لیست حقوق جدید را اضافه کنید.
  2. نام لیست یک نام دلخواه از طرف مودی می باشد و هیچ محدودیتی در نام گذاری نمی باشد.
  3. سال به صورت پیش فرض سال جاری می باشد.
  • فایل متنی WH و WK فایل هایی که از سیستم حقوق دستمزد با سیستم عامل WINDOWS گرفته می شود
  • فایل متنی DH و DK فایل هایی که از سیستم حقوق دستمزد با سیستم عامل DOS گرفته می شود

دانلود نرم افزار مالیات حقوق برای ویندوز

  • فایل های شما حداکثر تا یک ساعت پردازش شده و تعداد کارمندان شما را نمایش می دهد. بعد از انجام میتوانید به قسمت خطاهای فایل رفته و اصلاحات را انجام داد .

لیست مالیات اصلاحی و الحاقی و کپی از ماه های قبل :

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان

نحوه ثبت لیست مالیات حقوق جدید

ارسال لیست مالیات حقوق

  1. بدون ارسال فایل : در صورتی که این گزینه انتخاب گردد بعد از زدن دکمه ثبت لیست ، باید به قسمت عملیات لیست ایجاد شده رفته و کارمندان خود را درر فهرست پرسنل اضافه نموده و سپس خلاصه لیست خود را ایجاد نمایند .
  2.  ارسال فایل متنی بدون پرسنل : در صورتی که قبلا پرسنل خود را ارسال نموده ایید و در این ماه پرسنلی کم یا زیاد نشده باشند دیگر نیازی به ارسال فایل (WP) نیست .
  3. ارسال فایل متنی با پرسنل : در صورتی که قبلا فایل پرسنل خود را ارسال ننموده ایید و یا در این ماه پرسنلی کم یا زیاد شده باشند باید فایل (WP) ارسال گردد .
  4. ارسال فایل فشرده : فایل های خود را می توان به صورت فشرده ارسال نمایید .
  5. کپی از ماه های قبل : می توانید از ماه های قبل خود کپی گرفته و بعد از تشکیل لیست ، لیست جدید را ویرایش نمایید .

تبصره ماده ۸۶ : پرداخت هایی که کارفرمایان به اشخاص حقیقی غیر از کارکنان خود که مشمول پرداخت کسورات بازنشستگی یا بیمه نمی باشند ، با عنوان حق المشاوره ، حق حضور در جلسات ، حق التدریس ، حق التحقیق و حق پژوهش پرداخت می کنند ، بدون رعایت معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون مشمول مالیات مقطوع به نرخ ده درصد(%۱۰ ) می باشد . کارفرمایان موظفند در موقع پرداخت یا تخصیص ، مالیات متعلقه را کسر و ظرف مدت تعیین شده در ماده (۸۶) این قانون با اعلام مشخصات دریافت کنندگان مطابق فرم نمونه اعلام شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند و در صورت تخلف ، مسوول پرداخت مالیات و جرایم متعلق خواهند بود .

تبصره ماده 86 قانون مالیاتهای مستقیم جدید

  • وارد کردن سال و ماه الزامی می باشد
مشاهده سوالات لیست مالیات حقوق

نحوه ثبت حقوق بگیر جدید در سامانه مالیات بر حقوق

از این گزینه می توانید یک کارمند را بصورت آنلاین تعریف نمایید.

تذکر:

  1. در ویرایش فقط توسط کارفرمای اصلی یعنی کسی که این کارمند را به صورت اصلی تعریف کرده باشد ، قابل تغییر است.
  2.  درصورتی که کارمند به صورت غیر اصلی تعریف شود ، در زمان ویرایش فقط اطلاعات شغلی قابل تغییر است.
  3. در صورتی که نوع بیمه سایر انتخاب شود حتما نام بیمه باید نوشته شود.
  4.  در صورتی که حقوق بگیر بیمه نباشد یا بازنشسته باشد نوع بیمه را بیمه نشده انتخاب کنید.

ثبت حقوق بگیر جدید در مالیات

گزینه فایل های ارسالی

از گزینه “فهرست حقوق” >> “فهرست فایل های ارسالی” می توان فهرست فایل های ارسال شده را مشاهده نمود.

آموزش تصویری مالیات بر حقوق

گزینه لیست های ارسالی

از گزینه ” فهرست حقوق” >> ” فهرست” >> “فهرست لیست ها”  قابل دیدن می باشد.

از گزینه خلاصه لیست می توانید خلاصه لیست را ثبت کنید و از گزینه عملیات می توانید به عملیات لیست (حذف ، ویرایش، ارسال لیست و…) دسترسی داشته باشید .همچنین می توانید یک لیست جدید ایجاد کنید.

راهنمای ارسال لیست حقوق

خطای فایل پرسنل

کلیه خطا هایی که در هنگام پردازش فایل پرسنل پیش آمده است را می توانید در این قسمت مشاهده نموده و نسبت به رفﻊ آنها اقدامم نمایید .
آموزش تصویری مالیات بر حقوق

خلاصه لیست مالیات

در قسمت خلاصه لیست می توانید خلاصه لیست را ثبت کنید و از قسمت عملیات می توانید به عملیات لیست (حذف ، ویرایش، ارسال لیست و…) دسترسی داشته باشید .
سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق

فیلد های اطلاعاتی در خلاصه لیست مالیات

  • بدهی مالیاتی: حداکثر ۲۸ رقم می باشد.اگر مودی محترم از ماه های گذشته بدهی مالیاتی دارند در این قسمت باید مبلغ مربوطه را وارد نمایند .
  • تاریخ ثبت در دفتر روزنامه ( تخصیص یا پرداخت) : بصورت ۸ رقمی که ۴ رقم نشان دهنده سال و دو رقم نشان دهنده ماه و دو رقم نشان دهنده روز می باشد .این تاریخ نشان دهنده تاریخ تخصیص یا پرداخت حقوق طبق دفاتر روزنامه می باشد.
  • نحوه پرداخت ( به ۸ صورت می باشد ) :
    1. واریز نقدی
    2. ارایه لیست بدون پرداخت مالیات( برای آن دسته از مودیان که می خواهند لیست خود را بدون پرداخت مالیات ابراز نمایند).
    3.  پرداخت خزانه : در صورتی که مالیات آنها از طریق خزانه پرداخت می گردد این گزینه را انتخاب نمایند و سپس وارد کردن مبلغ پرداختی خزانه و تاریخ پرداخت خزانه را تکمیل نمایید .
    4.  پرداخت از طریق چک شخصی به حوزه مالیاتی
    5.   پرداخت با کارت اعتباری
    6.  انتقال بانکی
    7. سفته
    8. چک تضمینی
  • شماره سریال چک : شماره ایی ۶ رقمی است که نشان دهنده شماره سریال چک، در پرداخت غیر نقدی است.
  • تاریخ چک : بصورت ۵۵ رقمی می باشد و نشان دهنده تاریخ سررسید چک می باشد.
  • نام بانک : از منوی مربوطه نام بانک را انتخاب نمایید.
  • شعبه : حداکثر ۱۸ حرف و نشان دهنده نام شعبه بانک صادر کننده چک می باشد.
  • شماره حساب : حداکثر ۲۹ رقم می باشد.
  • مبلغ پرداختی /مبلغ چک : حداکثر ۲۸ رقم می باشد.

صفحه عملیات

فهرست عملیات مربوط به یک لیست را نمایش می دهد و از این قسمت می توانید مواردی مثل “ویرایش”، ” قبض بانک” و غیره را دریافت کنید.

ارسال لیست حقوق به دارایی

انتقال به نام کاربری دیگر :

آن دسته از مودیانی که دارای دو یا چند شغل می باشند و اطلاعات لیست مالیات بر درآمد حقوق آنها جابجا شده یا کلا لیست مالیات بر درآمد حقوق آنها در یک نام کاربری قرار گرفته است میتوانند در این قسمت لیست های خود را به نام کاربری مورد نظر خود ارسال نمایند

ویرایش لیست مالیات

در این قسمت می توانید نام لیست و سال و ماه را تغییر داده و آن را ثبت کنید. در صورت ارسال قطعی این امکان دیگر وجود ندارد.

آموزش تصویری نرم افزار مالیات بر حقوق 96
حذف لیست مالیات بر حقوق

در صورتی که می خواهید لیست خود را حذف کنید به قسمت حذف رفته و دکمه حذف را بزنید، در صورت حذف لیست امکان برگشت آن وجود ندارد و لیستت های ارسال شده امکان حذف ندارند.

آموزش نرم افزار مالیات بر حقوق سال 96

مشاهده خطاهای لیست ارسالی مالیات حقوق

در لینک خطاهای فایل ها می توانید اگر خطایی در لیست یا فایل داشته باشید مشاهده می کنید.

ارسال لیست مالیات حقوق

کپی لیست مالیات

اگر لیست های شما تغییری نکرده است می توانید از ماه های قبل آنها را کپی کرده و دیگر اطلاعات را ارسال یا وارد نکنید .

  • توجه کنید که در صورت کپی لیست ، اطلاعات لیست مقصد حذف خواهد شد
  • جهت کپی لیست باید اول یک لیست جدید ایجاد کنید و بعد از آن به صفحه عملیات رفته و از لینک کپی لیست آن را کپی کنید .

نرم افزار مالیات حقوق

فهرست پرسنل

به شما امکان اضافه کردن یک کارمند به لیست جاری را می دهد.

  • در این قسمت شما باید قبلا این کارمند را در قسمت ” حقوق بگیر جدید” تعریف کنید و با زدن بروی آیکون حقوق بگیر جدید میتوانید با وارد کردن کد ملی پرسنل و زدن کلید اینتر اطلاعات پرسنل را مشاهده و اطلاعات حقوق را هم میتوانید اضافه کنید .
  • در صورت ارسال فایل به سامانه بصورت خودکار تمام پرسنل شما اضافه می شود . در صورتی که بخواهید یک نفر یا بیشتر را به فایل ارسالی اضافه نمایید به این قسمت مراجعه کنید.

سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق

تایید نهایی لیست مالیات حقوق

لیست را به سازمان ارسال میکند برای این کار باید قبلا خلاصه لیست مربوط به این لیست را درست کرده باشید در غیر اینصورت لیست ارسال نمی گردد .

توجه :

  • در صورت ارسال لیست امکان تغییر اطلاعات و حذف لیست امکان پذیر نمی باشد. در صورت اطمینان با زدن کلید بلی آن را به سازمان ارسال کنید.
  • ارسال فایل به منزله ارسال قطعی به سازمان امور مالیاتی نمی باشد. درصورتی لیست ارسال قطعی میشود که ارسال لیست را زده و بعداز تایید سیستم ،کدرهگیری بگیرد.
  • کدرهگیری به منزله ثبت نهایی لیست در سیستم می باشد و بعداز ارسال لیست درقسمت پایین صفحه شخصی مشخصات لیست ارسالی آخر نشان داده می شود.اگر درقسمت ارسال شده تیک زده شده باشد یعنی ارسال شده است.

خطا هایی که در ارسال نهایی لیست مالیات حقوق ممکن است ایجاد شود

  1. خلاصه لیست ندارد یعنی ممکن است فایل خلاصه لیست را ارسال نکرده اید ، فایل خلاصه لیست شما هنوز پردازش نشده است یا خلاصه لیست خطا دارد
  2. تعداد پرسنل صفر باشد یعنی ممکن است فایل اطلاعات حقوق بگیران را ارسال نکرده اید ، فایل اطلاعات حقوق بگیران شما هنوز پردازش نشده است یا فایل اطلاعات حقوق بگیران خطا دارد
  3. خطا دوباره سعی نمایید یعنی خطایی ناشناخته رخ داده دوباره ارسال نهایی نمایید درصورت تکرار مجدد این خطا با پشتیبانی سامانه تماس حاصل نمایید.
مشاهده سوالات مالیات

سامانه مالیاتدریافت قبض مالیات حقوق

در این قسمت می توانید قبض بانک خود را دریافت کرده و آن را به صورت نقدی در شعب مختلف بانک ملی ایران پرداخت کنید ، اگر نحوه پرداخت شما غیر نقدی می باشد باید اول لیست خود را ثبت کرده و مبلغ غیر نقدی (چک) خود را به واحد مالیاتی تقدیم کرده و رسید دریافت چک را تحویل بگیرید .

  • در صورتی که مبلغ مالیاتی شما صفر باشد ، قبض برای شما صادر نمی گردد .
  • در صورت نداشتن کد اقتصادی برای شما قبض صادر نمی گردد .
  • در صورت مغایرت کد حوزه و کد شعبه برای شما قبض صادر نمی گردد.
  • در صورت مغایرت می توانید اطلاعات را در همین جا اصلاح نمایید(مخصوص اشخاص حقیقی).
  • در صورت اشتباه یا مغایرت می توانید از لینک ابطال قبض، آن را باطل کنید.

سامانه اطلاعات مالیات بر درآمد حقوق

توجه : اگر کارفرما اشخاص حقیقی باشد گزینه های مشخصات کارفرما خالی می باشد و کارفرما باید بصورت دستی اطلاعات خود را وارد نماید بجز کد اقتصادی (کد اقتصادی را خالی بگذارید ) ، سپس گزینه صدور قبض را کلیک نماید.

گزینه حقوق بگیر

  • در گزینه حقوق بگیر جدید می توانید یک حقوق بگیر اضافه کنید . باید قسمت هایی که با رنگ قرمز مشخص شده را کامل کنید .
  • در صورت تکراری بودن یا نامعتبر بودن کد ملی سیستم به شما خطا می دهد.
  • در صورتی که کارمند شما در سازمان دیگری کارمند باشد و کد ملی آن ثبت شده باشد شما می توانید آن را بصورت نحوه همکاری غیر اصلی تعریف کنید.

آموزش نرم افزار مالیات بر حقوق
* درصورتی که کارمند را بصورت اصلی تعریف کنید می توانید از معافیت ساﻻنه آن استفاده نمایید.

فیلد های اطلاعاتی در گزینه حقوق بگیر

  1. کد ملی یا کد اتباع خارجی حقوق بگیر : شماره ۱۰ رقمی بدون خط تیره می باشد.
  2. نام حقوق بگیر :حداکثر ۵۰ حرف می باشد.
  3. نام خانوادگی حقوق بگیر : حداکثر ۵۰ حرف می باشد.
  4. نام پدر : حداکثر ۵۰ حرف می باشد.
  5. کدپستی حقوق بگیر : کد پستی محل سکونت حقوق بگیر که یک کد ۱۰ رقمی و بدون خط تیره باشد.
  6. شماره شناسنامه : طول آن حداکثر ۱۰ رقم می باشد.
  7. تاریخ تولد : عبارتست از (روز / ماه / سال) مثل : ۱۳۹۲/۰۱/۰۱
  8. محل تولد : حداکثر ۵۰ حرف می باشد.
  9. محل صدور : حداکثر ۵۰۰ حرف می باشد.
  10. مدرک تحصیلی : بر اساس لیست موجود یک گزینه را انتخاب کنید.
  11. نام کشور : حداکثر حاوی ۱۸ حرف می باشد.
  12. شماره بیمه : شماره ایی حد اکثر ۱۲ رقمی می باشد.
  13. نوع بیمه : نوع بیمه خود را از لیست موجود انتخاب کنید در صورتی که اسم بیمه شما موجود نیست ، “سایر” را انتخاب کنید. در صورتی که سایر را وارد کنید در نوع بیمه، نام بیمه حتما باید وارد شود.
  14. نام بیمه : نام بیمه ای که در آن بیمه شما ارسال می شود را وارد کنید.
  15. رسته : رسته کاری خود را از لیست موجود انتخاب کنید.
  16. سمت : سمت کارمند در شرکت را وارد کنید مثلا “کارشناس .
  17. کد شخص معاف : اگر از معافیت استفاده می کنید از لیست موجود انتخاب کنید در غیر اینصورت عدم معافیت را انتخاب کنید.
  18.  سابقه : عبارت است از سالهای سابقه خدمت حقوق بگیر از بدو استخدام تاکنون که یک عدد حداکثر دو رقمی می باشد.
  19. نوع استخدام : از لیست موجود یک گزینه را انتخاب کنید.
  20. تاریخ شروع به کار : تاریخی که کارمند در اداره یا شرکت شما استخدام شده را وارد کنید.
  21. تاریخ پایان کار : تاریخ اتمام قراداد کاری ،پایان کار کارمند یا کارگر خود را وارد کنید.
  22.  نحوه همکاری : به صورت اصلی و غیر اصلی می باشد که اگر کارمند شما در سازمان دیگری کارمند باشد و کد ملی آن ثبت شده باشد شما می توانید آن را بصورت نحوه همکاری غیر اصلی تعریف کنید که در این صورت شما دیگر از معافیت ساﻻنه این کارمند استفاده نمی نماید.

خطاهای احتمالی در ثبت کد ملی در ثبت کارمند جدید

  1. شما این کد ملی را قبلا ثبت کرده اید در قسمت فهرست حقوق بگیران قابل مشاهده است ، اگر این کد ملی را در قسمت فهرست حقوق بگیران مشاهده نمی کنید با مرکز پشتیبانی تماس بگیرید.
  2. اگر پیغام زیر را دریافت کرده اید ، به این معنا است که این کد ملی توسط یک شرکت دیگر استفاده شده است و شما تنها میتوانید این کارمند را در قسمتت ثبت کارمند به صورت غیر اصلی تعریف نمایید .
  • توجه : درصورتی که کارمند بصورت غیر اصلی تعریف شده باشد ، کارفرما نمی تواند اطلاعات هویتی کارمند خود را تغییر دهد

لیست حقوق بگیران

در گزینه حقوق بگیران ، گزینه ” فهرست حقوق بگیر” می توانید لیست حقوق بگیران را مشاهده کنید. به ۲ روش می توانید کارکنان را تعریف کنید.

  1. بصورت آنلاین
  2. بصورت آفلاین : فایلی که از برنامه های حقوق و دستمزد خود به صورت فایل متنی است (همان فایلی که به صورت CD به حوزه مالیاتی تحویل می شد) را ارسال کنید و در این لیست می توانید مشخصات پرسنل را ببینید و یا به اصلاح آنها بپردازید.

دانلود نرم افزار حقوق و دستمزد

توجه : برای اعلام پایان کار کارمند خود ، روی قسمت ویرایش کلیک نموده و در صفحه ای که باز می شود در قسمت پایان کار ، تاریخ پایان کار کارمند خود راا وارد نمایید.

حقوق بگیران >> فهرست حقوق بگیران >> عملیات :

توجه : درصورت وارد کردن تاریخ بازنشستگی یا پایان کار ثبت آن حقوق بگیر از فهرست حقوق بگیران حذف میگردد.

گزینه تبدیل به کارمند اصلی : در این قسمت می توانید کارمندان را به کارمند اصلی تبدیل نمایید .

آموزش تصویری نرم افزار مالیات بر حقوق
حقوق بگیران >> فهرست حقوق بگیران >> ویرایش :

در صورتیکه برای لیست حقوق، مالیات عملکرد، مالیات ارزش افزوده، حسابداری و دیگر موضوعات مربوط به مالیات و امور مالی نیاز به مشاوره با متخصص را دارید می توانید بیدبرگ را به عنوان مشاور خود انتخاب کنید تا به صورت تخصصی در حوزه مالیات و امور مالی مشاوره دریافت کنید.

توجه :

  • امکان ویرایش کد ملی و شماره بیمه در این قسمت امکانپذیر است.
  • کد ملی و شماره بیمه فقط یکبار قابل ویرایش می باشد.
  • برای اینکه بتوانید کد ملی یا شماره بیمه را ویرایش کنید نحوه همکاری باید اصلی باشد درغیر اینصورت امکان ویرایش میسر نیست .
  • وبرایش شماره بیمه : با وارد کردن شماره بیمه صحیح به جای شماره بیمه اشتباه و کلیک بر روی دکمه ثبت می توان شماره بیمه را اصلاح کرد.

دانلود نرم افزار مالیات حقوق برای ویندوز

بروز رسانی اطلاعات

در صورتی اطلاعات شما در کد اقتصادی تغییر داشته است بـروی دکمـه “ نمایش اطلاعات ” کلیک کرده و با زدن کلمه عبور خود می توانید در قسمت جدید اطلاعات خود در کد اقتصادی جدید را مشاهده نمایید.

در صورتی که اطلاعات خود را می خواهید بروز نمایید بروی دکمه ” به روز رسانی اطلاعات ” کلیک نمایید.

تذکر : در صورتی که سه قلم داده ایی ” کد اقتصادی ” ، ” کد اداره کل ” و ” حوزه ” در قسمت جدید خالی باشد نمی توانید “بروز رسانی” را انجام دهید . اگر می خواهید مقدار ها خالی نباشد باید ثبت نام کد اقتصادی جدید خود را اصلاح نماید.

لیست حقوق کارکنان
لیست حقوق کارکنان
امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا