اقتصادی

چگونه زنان خانه دار با ۱۰ سال سابقه می توانند بازنشسته بشوند؟

 یکی از مهمترین دغدغه‌های بانوان به عنوان اصلی‌ترین رکن هر خـانواده نگرانی از تأمین نیازهای مادی خود در آینده است. بیمه تامین اجتماعی به پاس ارج نهادن به زحمات بانوان کشورمان نسبت به طراحی بیمه زنان خانه دار اقدام کرده است. در این مطلب بیمه بازار به عنوان نخستین سامانه آنلاین مقایسه و استعلام قیمت بیمه سعی دارد اطلاعات جامعی را درباره این بیمه و شرایط لازم برای دریافت آن در اختیار شما عزیزان قرار دهد، با ما همراه باشید.

زنان خانه دار می توانند بیمه تامین اجتماعی شوند

بازنشستگی زنان خانه دار

از نظر قانون بیمه تأمین اجتماعی همه زنان خانه‌دار مشمول بیمه صاحبان حرفه‌ها و مشاغل آزاد هستند! اگر قصد دارید تحت عنوان زنان خانه‌دار، بیمه شوید و مستمری دریافت کنید، کافیست به یکی از شعب سازمان تأمین اجتماعی شهرتان مراجعه کنید و به‌صورت خود اظهاری، قرارداد ببندید و حق بیمه پرداخت کنید، تا تحت پوشش بیمه قرار بگیرید! به همین راحتی

بیمه زنان خانه‌دار مناسب چه کسانی است؟

اگر شاغل نیستید، اگر استقلال مالی برای‌تان مهم است و یا اگر فاقد رابطه استخدامی و مزدبگیری با کارگاه‌های مشمول قانون تأمین اجتماعی هستید، می‌توانید از این نوع بیمه و مزایای آن استفاده کنید. اگر مدتی را جایی شاغل بودید و چند سالی سابقه پرداخت حق بیمه دارید، اما این سابقه را ادامه ندادید تا بتوانید بارنشست شوید، می‌توانید به راحتی با بیمه زنان خانه‌دار سابقه‌تان را ادامه دهید.

شرایط بیمه تامین اجتماعی زنان خانه دار : 

۱- زنان خانه داری که کمتر از ۵۰ و بیشتر از ۱۸ سال سن دارند می‌توانند نسبت به انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار اقدام نمایند. در صورتی که سن متقاضی هنگام انعقاد قرارداد بیش از سن ۵٠ سال باشد، در صورتی درخواست وی پذیرفته می‌شود که به معادل هر سال سن مازاد بر ۵٠ سال دارای سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشد.

به طور مثال در صورتی که متقاضی ۵۴ سال سن در زمان درخواست قرارداد بیمه داشته باشد بایستی دارای ۴ سال سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باشد.

۲- در صورتی که قبل از انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه دار سابقه بیمه داشته باشید؛ کلیه سوابق قبلی نیز هنگام بازنشستگی مورد محاسبه قرار می‌گیرد.

۳- به این گروه از بیمه‌شدگان تعهدات کوتاه مدت همانند کمک هزینه ازدواج ، هزینه ایام بیماری و بارداری تعلق نمی گیرد. اما سایر امتیازهای سازمان تامین اجتماعی از جمله ‌از کار افتادگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی در صورت تعیین آن در قرارداد ، پرداخت حقوق بازنشستگی و بهره مندی از امتیازهای دفترچه درمانی در صورت واریز حق سرانه درمان( حق سرانه درمان برای هر نفر در سال ۹۷، ۴۴ هزار تومان است) به این گروه تعلق می‌گیرد.

۴- در این نوع از بیمه افراد واجد شرایط در این نوع از بیمه می‌توانند با داشتن ۵۵ سال سن تمام و ٢٠ سال سابقه پرداخت حق بیمه از بازنشستگی و دریافت مستمری سازمان تامین اجتماعی بهره مند شوند.

۵- متقاضی بیمه زنان خانه‌دار در صورتی که پدر خانواده فاقد پوشش بیمه‌ای باشد، می‌تواند با پرداخت حق سرانه درمان فرزندان خود را بیمه درمانی نماید.

۶- در این نوع از بیمه فرانشیز بیمه برای خدمات درمانی بستری ۱۰ درصد و برای خدمات پزشکی سرپایی ۳۰ درصد است.

شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه‌دار

۱- بازنشستگی با ۴۵ سال سن و ۳۰ سال سابقه
۲- بازنشستگی با ۵۵ سال سن و حداقل ۲۰ سال سابقه
۳- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه و ۴۲ سال سن برای مشمولین قانون کار
۴- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب در مشاغل سخت و زیان‌آور
۵- بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه بدون شرط سنی برای جانبازان
۶- داشتن حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی
۷- داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی
۸- داشتن ۵۵ سال سن با حداقل۱۰ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت حق‌بیمه؛ در این حالت بیمه‌شده می‌تواند با ۱۰ سال سابقه و بیشتر تا ۲۰ سال، درخواست بازنشستگی کند که مستمری وی به میزان سنوات پرداخت حق‌بیمه خواهد بود (بین ۱۰ تا ۲۰ روز حقوق). در این صورت ماده ۱۱۱ قابل اجرا نیست و چنانچه حقوق وی از حداقل پایین‌تر باشد، مستمری تا حداقل حقوق افزایش نمی‌یابد.
۹- بانوانی که سن آن‌ها به ۵۵ سال رسیده، ولی زیر ۱۰ سال سابقه دارند می‌توانند با پرداخت حق‌بیمه سنوات کسری تا ده سال سابقه، با ده روز حقوق بازنشسته شوند که در این صورت نیز چنانچه حقوق آن‌ها از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار کمتر باشد، ترمیم نخواهد شد.

 محاسبه حقوق بازنشستگی 

اگر قصد دریافت بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار را دارید و قبلاً هیج سابقه بیمه‌ای نداشتید، حق انتخاب دارید! می‌توانید دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را بین حداقل و حداکثر حقوق مصوب شورای عالی کار انتخاب کنید. حق‌بیمه‌هایی که می‌توانید انتخاب کنید به شرح زیر است.

بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی ۱۲ درصد: در این حالت در صورتی که بیمه‌شده قبل از بازنشستگی فوت نماید، مستمری به خانواده پرداخت نمی‌شود و تنها در صورتی که بیمه شده بعد از بازنشستگی فوت نماید به خانواده مستمری تعلق می‌گیرد.

بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی ۱۴ درصد: در این حالت در صورت فوت بیمه شده قبل و بعد از بازنشستگی مستمری به خانواده تعلق می‌گیرد.

بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و ازکارافتادگی  ۱۸ درصد و سرانه درمان برای خدمات درمانی: در این حالت علاوه بر پرداخت مستمری به خانواده در صورت فوت بیمه شده قبل و بعد از بازنشستگی، از کارافتادگی و خدمات درمانی نیز به بیمه‌شده تعلق می‌گیرد.

مبلغ پرداختی بیمه زنان خانه دار:

حق بیمه پرداختی در بیمه زنان خانه دار از طریق فرمول زیر محاسبه می‌شود:

مبلغ حق بیمه یک ماهه = نرخ انتخابی سهم بیمه شده * مدت یک ماه ( ٣١ و ٣٠ روزه )*  حداقل دستمزد روزانه در سال مورد نظر

حداقل دستمزد روزانه در سال مورد نظر: هر ساله توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تعیین می‌گردد که برای سال ۹۷ برابر است با ۳۷۰۴۲۳ ریال

نرخ انتخابی سهم بیمه شده: بیمه شده هنگام عقد قرارداد بیمه می‌تواند به انتخاب خود یکی از سه نرخ ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد را انتخاب نماید.

همانطور که در بالا توضیح داده شد  میزان پوشش بیمه در هر یک از سه نرخ ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد متفاوت می‌باشد.

به عنوان مثال با توجه به دستمزد سال ۹۷ مبلغ حق بیمه یک ماه فردی با نرخ انتخابی ۱۲ درصد در ماه مهر ماه برابر است با:

( مبلغ یک ماه به ریال )۱۳۳۳۵۲۲ = ١٢  درصد *۳۰*۳۷۰۴۲۳

مدارک لازم بیمه زنان خانه‌دار

  •  اگر به یکی از کارگزاری‌های رسمی تأمین اجتماعی مراجعه کردید، حتماً شناسنامه و کپی آن همراه‌تان باشد.
  •  کارت ملی و کپی کارت ملی فراموش نشود!
  •  عکس ۳*۴ الزامیست
  •  و در آخر فرم بیمه زنان خانه‌دار را پر کنید. اگر دفترچه بیمه هم می‌خواهید، گزینه درمان را انتخاب کنید!
امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا