اجتماعی

آیت‌الله علیرضا اعرافی جانشین آیت الله رئیسی در قوه قضائیه کیست؟

مدیر حوزه‌های علمیه کشور پیرامون شایعات منتسب به خود در فضای مجازی مبنی بر اینکه با استعفای سیدابراهیم رئیسی، او رئیس جدید دستگاه قضا خواهد شد، گفت: این مطالب، کاملاً تکذیب می‌شود.

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور پیرامون شایعات منتسب به خود در فضای مجازی گفت: این مطالب، «کاملاً تکذیب می شود».

به گزارش فارس، در فضای مجازی برخی کانال ها شایعه کرده بودند که با استعفای سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه، آیت‌الله اعرافی رئیس جدید دستگاه قضا خواهد شد که آیت‌الله اعرافی هرگونه گمانه‌زنی در این زمینه نسبت به خود را نادرست و آن را شایعه دانست.

آیت الله علیرضا اعرافی کیست؟

علیرضا اعرافی (زادهٔ ۱۳۳۸ در میبد) روحانی شیعه ایرانی و عضو شورای نگهبان است. وی عضویت در هیئت امنای دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم را عهده‌دار است. او از سال ۱۳۷۱ امامت جمعه شهر میبد را به عهده داشت و در سال ۱۳۹۳ به امامت جمعه شهر قم انتخاب شد. او از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ ریاست جامعة المصطفی را برعهده داشت، از سال ۱۳۹۰ عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی است و در سال ۱۳۹۵ به عنوان مدیر حوزه علمیه قم و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور انتخاب شد. او همچنین عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسئول حوزه‌های علمیه خواهران و برادران در میبد است.

اعرافی از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس خبرگان رهبری سال ۱۳۹۴ شرکت کرد اما رأی کافی برای ورود به مجلس خبرگان رهبری را به دست نیاورد.

عضو جدید شورای نگهبان متولد سال 1338 در شهر میبد استان یزد است. آیت‌الله اعرافی با شروع تحصیلات عادی خود در زادگاهش، برای فراگیری دروس مرتبط با ادبیات در سال 1349 به قم سفر کرد و در همین شهر تحصیلات ابتدایی خود را ادامه و سپس تکمیل کرد.

پدرش از روحانیان سرشناس میبد و از دوستان نزدیک امام خمینی (ره) بود. وی در تفسیر شاگرد علی مشکینی بوده و کتاب‌های «فلسفتنا» و «اقتصادنا» نوشته سید محمدباقر صدر را نزد سید کاظم حائری فراگرفت.

وی هم‌زمان با خواندن دروس ابتدایی، فراگیری دروس حوزه را آغاز کرد که به‌سرعت دروس مقدماتی و سطح را به پایان رسانید. آیت‌الله اعرافی ضمن تسلط بر زبان‌های عربی و انگلیسی، مطالعات وسیعی در رشته‌های ریاضی و فلسفه غرب داشته است.

 

(عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی- در سال ۱۳۶۰)

او در محضر اساتیدی چون آیت‌الله مشکینی، آیت‌الله مرتضی حائری (ره)، آیت‌الله فاضل لنکرانی، آیت‌الله وحید خراسانی، آیت‌الله جواد تبریزی، آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله شبیری زنجانی، آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله شهید مطهری و آیت‌الله مصباح یزدی تلمذ کرده است.

آیت‌الله علیرضا اعرافی در سال‌های تحصیل خود با استادان و شخصیت‌های بسیاری رابطه دوستی و مباحثه داشت؛ که از جمله آنان می‌توان اسامی زیر را نام برد: آیت‌الله محمدعلی مدرسی یزدی، حجت‌الاسلام محمدکاظم بهرامی، حجت‌الاسلام علی‌نقی فقیهی و آیت‌الله شهید محمد بهشتی.

عضو جدید فقهای شورای نگهبان پیش‌ازاین «ریاست مرکز جهانی علوم اسلامی و عضویت در هیئت‌امنای آن»، «عضویت در شورای فرهنگی-اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»‌، «عضویت در شورای فرهنگ عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «مدیریت گروه علوم تربیتی مؤسسه امام خمینی (ره)»، «عضویت در هیئت‌امنای مؤسسه بین‌المللی هدی»، «معاونت پژوهشی حوزه علمیه قم»، «ریاست هیئت‌امنای دانشکده علوم قرآنی میبد»، «عضویت در کنگره دین‌پژوهان کشور»، «مدیرمسئولی فصلنامه‌های حوزه و دانشگاه، جستار اقتصادی و تربیت اسلامی»، «عضویت در هیئت‌امنای دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم»، «عضویت در شورای پژوهش‌های علمی کشور»، «عضویت در هیئت‌امنای مرکز جهانی و سازمان مدارس خارج از کشور»، «امام‌جمعه شهر قم»، «ریاست جامعةالمصطفی» و نیز «مدیریت حوزه‌های علمیه سراسر کشور» را بر عهده داشته است.

همچنین آیت‌الله اعرافی از حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس خبرگان رهبری سال ۱۳۹۴ شرکت کرد، اما رأی کافی برای ورود به مجلس خبرگان رهبری را به دست نیاورد. در کارنامه وی امامت جمعه میبد نیز دیده می‌شود. امامت موقت جمعه قم نیز از سال 92 برعهده وی است.

آثاری که تا به امروز توسط آیت‌الله علیرضا اعرافی نوشته شده شامل هشت اثر است که «فلسفه تعلیم و تربیت»، «اهداف تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام»، «در باب استعداد آدمی»، «سیره تربیتی پیامبر و اهل‌بیت»، «نظام تربیت اسلامی»، «فقه تربیتی»، «التصویر»، «فقه هنر: مجسمه و نقاشی» و «فقه تربیتی: فلسفه‌آموزی» از آثار او محسوب می‌شود.

وی در سال‌های دفاع مقدس، بارها در جبهه‌ها حضور یافت و مشوق رزمندگان اسلام بود و او هم‌اکنون از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است و به تدریس اشتغال دارد.

 

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا