اقتصادی

اعتراض به برگ تشخیص مالیات چگونه است؟ + مراجع رسیدگی مالیاتی

در این مطلب از تیتر یک آنلاین، توضیحاتی درباره نحوه اعتراض به برگ تشخیص مالیات خواهیم داشت! با ما همراه باشید. در ابتدا لازم به بیان است اظهارنامه مالیاتی قطعی نمی باشد و شخص مالیات دهنده می ‌تواند تا یک ماه از زمان ابلاغ آن نسبت به مالیات درج شده بر روی برگه تشخیص، اعتراض نماید! بعد از اعتراض، مراحل از طریق راه های اداری و در صورت تشدید از راه هیات حل اختلاف مالیاتی حل می ‌شود.

دقت داشته باشید برگه تشخیص مالیات به دو دسته  تقسیم می گردد: حقیقی و حقوقی.

در مراجع رسیدگی می توان از طریق مشاهده برگ تشخیص مالیات اعتراض نمود زیرا که این برگه به عنوان یکی از اوراق مالیاتی مهم محسوب می شود که توسط سازمان مالیات صادر می‌ گردد و مؤدیان مالیاتی در صورت داشتن هر گونه اعتراض نسبت به مبلغ درج شده برای پرداخت مالیات می ‌توانند در مدت یک ماه اعتراض خود را بیان نمایند.  برگ تشخیص مالیات اشخاص حقوقی نیز مخصوص اشخاص و افراد حقوقی می باشد.

برگ تشخیص مالیات دارای بخش‌ های مختلفی نظیر اطلاعات مرجع، مشخصات مؤدی، محاسبه عملکرد و مشخصات دریافت کننده می باشد. هر شخص باید به درستی قسمت ‌های مختلف برگه تشخیص مالیات را مطالعه نماید و در صورت اعتراض، ظرف مدت تعیین شده که 20 روز از تاریخ ابلاغ می باشد اعتراض خود را به مراجع صالح جهت رسیدگی بیان کند.

اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی

در رابطه با اعتراض به اوراق مالیاتی پیشتر بیان شد که  برگ تشخیص مالیات قطعی نیست  و افراد می ‌توانند قبل از واریز مبلغ مالیات درج شده بر روی برگه، اعتراض خود را به مراجع صالح برای رسیدگی بیان نمایند. مراجع مختلف و متفاوتی جهت رسیدگی به اعتراضات به وجود آمده برای موضوعات مالیاتی وجود دارد که این مراجع برای رففع مشکلات مالیاتی به وجود آمده اند. با صادر کردن حکم مراجع صادر کننده زمانی مناسب برای اعتراض به رأی هیات حل اختلاف مالیاتی در نظر می گیرند که افراد در حدود مهلت های تایین شده می توانند اعتراضات خود را از رای صادر شده در مراجع صالح به رسیدگی اعلام نمایند. برای افزایش آگاهی خود از چگونگی اعتراض  نمونه های نامه اعتراض به برگ تشخیص مالیات در سایت های اینترنتی وجود دارد که با مشاهده آنها می توانید نسبت به این مسائل با آکاهی بیشتر عمل نمایید.

وصول مالیات یکی از اهداف مهم دولت است که سعی می‌کند تا بدون مشکل این امر تحقق پیدا کند. برگ قطعی مالیات در صورت تأیید حکم، توسط هیات حل اختلافات مالیاتی صادر شده که فرد موظف است آن را در موعد مقرر پرداخت کند.

مراجع رسیدگی مالیاتی

اگر در اجرای مقررات مالیاتی، دولت و مؤدی مالیاتی دچار اختلاف نظر شوند، شورای عالی مالیاتی بعد از طی مرحله اعتراض در  هیئت حل اختلاف مالیاتی وجود دارد که بعد از گذ از مرحله اول اگر نتیجه حاصل نگردد موضوع در شورای عالی مالیاتی مطرح می گردد، که می‌تواند مشکلات به وجود آمده را مرتفع کند. هیات حل اختلاف مالیاتی طبق قانون می‌تواند برای بررسی بیشتر از افراد، درخواست ارائه مدارک کند. مرجع رسیدگی به اختلافات مالیاتی به صورت کلی ترکیبی از افراد زیر است:

  • فردی به عنوان نماینده سازمان امور مالیاتی کشور
  • فردی به عنوان قاضی اعم از شاغل یا بازنشسته
  • فردی به عنوان نماینده از اتاق بازرگانی و منابع که به درخواست مؤدی انتخاب می‌شود.

روش های رسیدگی به اختلافات مالیاتی

در بحث اعتراض و مراجع رسیدگی دو مرحله اساسی و کلیدی وجود دارد که در مرحله نخست حل اختلاف که از طریق مراحل اداری پیگیری می ‌شود و در مرحله دوم می‌ توان رسیدگی را به هیات های حل اختلاف واگذار نمود. در هر دو مرحله، موارد طبق قانون انجام می‌شود تا حق مؤدی پایمال نشود.

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا