اجتماعی

چگونه باید خیانت همسر را در دادگاه اثبات کنیم؟

در قوانین گذشته پایان زندگی مشترک با فوت یکی از زوجین و یا طلاق اتفاق می افتاد ، اما در زندگی کنونی ممکن است خیلی زودتر و با خیانت یکی از آنها پایان یابد . البته باید ریشه حل برخی از اختلافات را چه در زمان انعقاد عقد نکاح و چه در فرایند زندگی مشترک در روابط پیش از ازدواج جستجو کرد. در تفکیک این فرایند باید به نوع ازدواج پرداخته شود که برخی بصورت سنتی به انتخاب والدین یا خانواده خود در این مسیر گام بر می دارند و برخی دیگر خود به دنبال شخص مناسب برای ساختن لانه گرم و پر احساس زندگی مشترک می گردند. هر دو مسیر چالش ها و نگرانی های خاص خود را دارد که ممکن است پس از ازدواج نه تنها دامنگیر زوجین شود بلکه خانواده و دوستان ایشان را در یک چالش لاینحل قرار دهد؛ یک انتخاب ناپخته می تواند با یک تصمیم عاقلانه حل و فصل شود اما الزامات قانونی یک سویه به نفع مرد، سردی و بی تفاوتی در روابط زناشویی، ضعف سیاست گذاری اجتماعی، فرار از پرداخت دین (حقوق مالی زن) و …. می تواند از جمله عواملی باشد که زن یا مرد به سوی رابطه نامشروع و خیانت سوق پیدا کنند.

نحوه اثبات خیانت همسر

شاید در حال حاضر زندگی با مرد یا زن خیانتکار شما را به فکر طلاق انداخته و می خواهید بدانید:

چگونه رابطه نامشروع همسرم را اثبات کنم؟ فرایند طرح شکایت را چگونه باید آغاز کنم؟

اینها بخشی کوچک از پرسش های گسترده زوجین است که با بزه خیانت به زندگی مشترک رو به رو هستند و در این نوشتار تلاش می شود تا در جهت پاسخگویی به سه پرسش کلیدی مطرح شده، آگاهی نسبی در این مسیر برای خواننده ایجاد شود.

در قوانین حاکمه ابتدا باید میان خیانت، روابط نامشروع کمتر از زنا، و زنا تفکیک قائل شد.

خیانت مفهومی عام است که شامل روابط نامشروع کمتر از زنا، زنا و حتی تعاملات نامشروع زن یا مرد با زن یا مرد بیگانه می شود. برای مثال ممکن است مردی با زنی بیگانه صرفاً اقدام به ارسال پیام و نهایتاً گفتگوی تلفنی خارج از ضوابط عرفی و قانونی کنند که این خود نوعی مصداق خیانت به همسر است که البته اثبات آن با فرایند پیچیده همراه است. روابط نامشروع عناوین کمتر از زنا شامل تقبیل (بوسیدن) یا مضاجعه (همبستر شدن یا همخوابگی بدون انجام دخول) را شامل می شود که قانونگذار مجازات تعزیری شلاق تا ۹۹ ضربه برای آن پیش بینی کرده است. و در نهایت زنا که در خصوص زن و مرد متأهل و با داشتن شرایط مقرر در قانون مجازات اسلامی فصل حدود، زنا محصنه یا غیر محصنه با مجازاتی متفاوت پیش بینی شده است.که عبارت است از رابطه جنسی میان زن و مردی که علقه زوجیت میان آنها وجود ندارد

چگونه خیانت را در دادگاه ثابت کنیم ؟

حال که تفکیک میان اصطلاحات خیانت، روابط نامشروع کمتر از زنا و زنا را آموختید به سراغ ادله اثبات جرم خیانت، روابط نامشروع یا زنا پرداخته می شود. تفکیکی که از همین ابتدا میان ادله اثبات جرم خیانت باید قائل شد، میان بینه شرعی شامل اقرار، شهادت شهود و ادله قضایی مثل علم قاضی، امارات قضایی از قبیل پرینت پیامک، پرینت تماس یا حتی فیلم و عکس را شامل می شود.

الف- اقرار: در تعریف صریح اقرار آمده است اخبار شخص به ارتکاب جرم از جانب خود که اگر در محوریت موضوع خود قرار دهیم، زن یا مردی که مرتکب خیانت به رابطه مشترک کرده یا با طرح شکایت همسر علیه ایشان یا اینکه خود موضوع را اقرار کند که البته شخصی که قصد اقرار به زنای محصنه در این خصوص را داشته باشد،
قاضی تلاش می کند که شخص اقرار کننده، از اقرار خود پشیمان شود، در واقع اصل بر عدم تحقیق و جستجو در جرایم منافی عفت است و شخصی که قصد اقرار به کرده خود را دارد، تلاش می شود تا ایشان را نسبت به عواقب اقرار به زنا آگاه و ایشان را منصرف کنند.

شخصی که خواهان اقرار به زنا و خیانت به زندگی مشترک است باید چهار مرتبه با کیفیتی که قانون پیش بینی کرده است، اقرار کند که مرتکب زنا محصنه شده است.

 

ب- شهادت شهود: شهادت شهود نیز دلیل دیگری برای اثبات خیانت محسوب می شود اما شهادت شهود در جرم زنا یا حتی رابطه نامشروع، مشمول شاهد شرعی می شود که باید دارای ۹ شرط مقرر در ماده ۱۷۷ قانون مجازات اسلامی باشد از جمله عدالت، عدم اشتغال به تکدی گری، ذینفع نبودن در دعوا و … است.

شرایط دیگری که شهود شرعی برای شهادت بر زنا باید داشته باشند این است که چهار مرد یا سه مرد به همراه دو زن، با امور حسی از جمله شنوایی یا بینایی، ارتکاب زنا توسط متهم را دیده یا شنیده باشند.

در واقع صرف اینکه شهود شهادت دهند ” که ما دیدیم این زن و مرد رفتن در خانه یا اینکه ما می دانستیم در آن خانه کسی غیر از این دو نفر نبوده” که اینها هیچ کدام شهادت شرعی محسوب نمی شود اما بعنوان مطلع می توان اظهارات ایشان را شنید و کمک کننده علم قاضی باشد.

پ- علم قاضی: قاضی نیز می تواند با بهره گرفتن از شهادت شهودی که واجد شرایط شاهد شرعی نیستند، همچنین شنیدن اظهارات مطلعین و سایر ادله و امارات قضایی به این علم پیدا کند که بله میان متهمین رابطه نامشروع زنا برقرار شده است که البته قضات کمتر در جرائم منافی عفت صرفاً به علم خود متکی شده تا حکم بر محکومیت متهم به زنا یا زنای محصنه دهد.

ت- امارات قضایی: به هرگونه نشانه در جهت اینکه مرجع قضایی به تحقق جرم یا عدم تحقق آن علم پیدا کند گفته می شود برای مثال زنی مدتی به همسرش مشکوک شده است و تلاش می کند تا شواهد و مدارکی پیدا کند که شوهرش وارد رابطه نامشروع با زنی غریبه شده است. به پیامک های شوهرش دسترسی پیدا می کند و سریعاً اسکرین شات گرفته و برای خود ارسال می کند.

با گرفتن پرینت از آنها و داشتن شرایطی از قبیل خوانا بودن شماره ارسال کننده و محتوایی پیام، بعنوان یک اماره قضایی محسوب شده و می تواند مستند طرح شکایت قرار گیرد. یا در مثالی دیگر، مردی عکس های نامربوط از همسرش را به همراه مردی غریبه می بیند که این خود می تواند بعنوان یک اماره قضایی به منظور اثبات بزه رابطه نامشروع کمتر از زنا نه زنا مورد استناد قرار گیرد.

شکایت از همسر به دلیل خیانت

شکایت روابط نامشروع یا خیانت به زندگی مشترک از جمله جرائم منافی عفت است که روند تحقیقات مقدماتی در دادسرا را طی نمی کند بلکه مستقیماً به دادگاه ارجاع داده خواهد شد و دادگاه تحقیقات مقدماتی را انجام می دهد. در همین خصوص اگر زن یا مردی که خواهان طرح شکایت علیه همسرش با عنوان روابط نامشروع یا زنا محصنه است، ابتدا باید مستندات و دلایل خود را بررسی کند صرف اینکه میرم شکایت می کنم و اونجا قسمش میدم که بگه رابطه نامشروع نداشته، بدتر شما را به دردسر می اندازد و اگر نتوانید موضوع شکایت را اثبات کنید، مصداق افترا و ایشان می تواند متقابلاً از شما شکایت کند. پس اولین گام بررسی مستندات و دلایل مطابق با توضیحات بالاست.

در دومین گام شاکی می تواند با مراجعه به کلانتری محل یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکوائیه خود را ثبت کند تا مرجع قضایی پس از بررسی مفاد شکوائیه و مستندات پیوستی، دستور انجام تحقیقات را صادر کند. از این جا به بعد، تمامی اقدامات قضائی به شما ابلاغ الکترونیکی خواهد شد.

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا