اجتماعیاقتصادیبانک و بیمهفناوریگزارشویژه

کارت ملی کارت بانکی نمی‌شود

کارت ملی کارت بانکی نمی‌شود؛ امکان استفاده از کارت هوشمند ملی در شبکه پرداخت کشور به‌لحاظ فنی امکان‌پذیر نیست و دلیل اصلی آن عدم انطباق ظرفیت‌های تراشه کارت‌هاست.

به گزارش تیتر یک آنلاین، مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت بانک مرکزی درباره تجمیع کارت‌های بانکی در یک کارت یا جایگزینی کارت هوشمند ملی به‌جای کارت بانکی تأکید کرد: بانک مرکزی هیچگونه برنامه‌ریزی برای استفاده از کارت هوشمند ملی در شبکه پرداخت کشور ندارد چراکه به‌لحاظ فنی این موضوع امکان‌پذیر نیست و دلیل اصلی نیز تفاوت‌های ساختاری جدی و البته عدم انطباق ظرفیت‌های تراشه کارت هوشمند ملی با استانداردهای بین‌المللی شبکه‌های پرداختی کارتی است.

محمدرضا مانی‎ یکتا افزود: اما آنچه به‌صورت مشخص در بانک مرکزی در حال پیگیری است تنوع‌بخشی به ابزارهای پرداخت است و براین‌اساس به‌روزرسانی ظرفیت‌های شبکه پرداخت، ارائه امکان انجام تراکنش‌های خرید با استفاده از برنامک‌های همراه هوشمند و استفاده از کارت‌های مجازی به‌جای کارت‌های فیزیکی مطابق با آخرین فناوری روز که تحت عنوان پروژه کهربا شناخته می‌شود در این بانک، شبکه بانکی و پرداخت در دست پیگیری است.

مانی یکتا در بخش دیگری از سخنان خود درباره پروژه کهربا تصریح کرد: طرح کارت هوشمند همراه بانکی (کهربا) که به «تراکنش‎های حضوری بدون کارت» معروف هستند با هدف ارتقای استانداردهای امنیتی شبکه پرداخت کشور تا دو ماه آینده آماده خدمت‎رسانی به مردم خواهد بود.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر ۹ بانک در شبکه بانکی کشور همه تغییرات لازم برای اجرای پروژه کهربا را عملیاتی کرده‌اند همچنین از تعداد ۱۲ شرکت پرداخت نیز ۸ شرکت این ظرفیت‌ها را فعال کردند. در همین لحظه گزارش نیز حدود ۷۰ هزار پایانه فروشگاهی ظرفیت انجام تراکنش‎های غیرتماسی از طریق برنامک‌های موبایل را دارند و دو برنامک هوشمند تلفن همراه نیز فعال‌سازی شده و آماده ارائه خدمت به مردم هستند.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت یادآور شد: در تلاشیم که حدقل با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت شبکه پذیرندگی کشور یعنی بیش از ۲٫۵ میلیون پایانه فروشگاهی این خدمت را به مردم ارائه دهیم.

مانی‎ یکتا ادامه داد: این پروژه از اولویت بالایی در بانک مرکزی برخوردار است و برنامه ما این است که تا دو ماه آینده ظرفیت پذیرندگی شبکه کشور را به حد قابل‌قبولی برسانیم که هموطنان بتوانند در بیشتر نقاط تجاری و حداقل مراکز استان‌ها از این خدمت استفاده کنند.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت، هدف‎گذاری اصلی پروژه یاد شده را ارتقای استانداردهای امنیتی شبکه پرداخت کشور و کارت‌های بانکی در اختیار مردم عنوان کرد و افزود : در این روش باتوجه به عدم‌نیاز به حضور فیزیک کارت در زمان انجام تراکنش‎های حضوری، مخاطره کپی شدن کارت بانکی به‌طور تقریبی از بین می‎رود.

مانی‎ یکتا با بیان اینکه امنیت پرداخت با گرفتن اثر انگشت مشتری طی چندین مرحله روی برنامک هوشمند امنیت تا حد قابل‌ملاحظه‌ای افزایش می‌یابد، ‌تصریح کرد: علاوه بر این تراکنش نیز از آخرین استاندارهای امنیتی روز برخوردار است و روی برنامک هوشمند چندین کارت به‌صورت الکترونیکی و غیرحضوری امکان استفاده دارد؛ این ویژگی‌ها موجب جذابیت هرچه بیشتر این روش پرداخت می‌شود، در عین حال باتوجه به افزایش ایمنی که اتفاق می‌افتد، این امکان فراهم است که مشتری خود انتخاب کند که تراکنش از مبلغی پایین‌تر بدون رمز کارت و تنها با اثر انگشت خود مشتری انجام شود.

مدیر اداره نظارت بر نظام‌های پرداخت درباره پروژه کهربا اظهار داشت: همچنان این پروژه با استفاده از کارت‌های صادرشده در شبکه بانکی کشور فعالیت خواهد کرد ولی در این پروژه برای انجام تراکنش خرید نیازی به‌همراه داشتن فیزیک‌کارت در فروشگاه و کنار پایانه فروشگاهی نیست، بلکه تلفن همراه هوشمند با ایمن‎ترین روش کارت در آن مجازی‌سازی شده است و این امکان را دارد که به‌صورت غیرتماسی با پایانه فروشگاهی تعامل برقرار کند و تراکنش خرید را انجام دهد.

این مقام مسئول بانک مرکزی درباره چگونگی و سیر انجام تراکنش با این شیوه خاطرنشان کرد: در پروژه کهربا مشتریان یک بار نسبت به فعال‌سازی و نصب یکی از برنامک‌های حوزه پرداخت اقدام می‌کنند که در این‌باره اطلاع‌رسانی لازم انجام خواهد شد، کارت‌های بانکی خود را به‌روی این برنامک ثبت می‌کنند و البته این کار تنها یکبار انجام می‌شود، سپس در هر تراکنش خرید، مشابه تراکنش‌های خرید کارتی دیگر، به‌روی پایانه فروشگاهی مبلغ تراکنش درج می‌شود، بعد از تأیید مبلغ توسط پذیرنده، تلفن همراه هوشمند که کارت به‌روی آن ثبت شده است به‌صورت غیرتماسی کنار پایانه قرار می‌گیرد و بلافاصله عملیات تأیید تراکنش آغاز می‌شود و رسید الکترونیکی به‌روی تجهیز پایانه فروشگاهی و نیز برنامک هوشمند در اختیار مشتری قرار می‌گیرد.

او درباره تجربه کاربری این شیوه یادآور شد: نکته بسیار مهم آنکه تجربه کاربری در این روش بسیار مشابه تجربه کاربری با خرید حضوری و با کارت فیزیکی است، اما تنها به‌دلیل افزایش امنیت خرید دو مرتبه تأییدات همراه با اثر انگشت گرفته می‌شود و در عین حال تراکنش از طریق غیرتماسی انجام می‌شود. امید است که این شیوه پرداخت تا دو ماه آینده با ظرفیتی قابل قبول در اختیار مردم قرار گیرد.

 

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا