اقتصادی

نحوه محاسبه درآمد مشمول مالیات و نرخ مالیاتی مربوط شرکت های تجاری

در این مطلب از تیتریک آنلاین، توضیحاتی درباره نحوه محاسبه درآمد مشمول مالیات و نرخ مالیاتی مربوط شرکت های تجاری خواهیم داشت! با ما همراه باشید. مالیاتی که دولت بر درآمد مالی حاصل ‌شده به وسیله ی همه ی افراد و نهادها در حوزه قوانین حسابرسی اعمال می ‌کند، مالیات بر درآمد (Income Tax) گفته می ‌شود. طبق قانون، کسب ‌و کارها و اشخاص باید هر ساله درآمدهایشان را گزارش کنند تا تعیین شود که آیا آن‌ ها مشمول پرداخت مالیات هستند یا خیر.

درآمد مالیاتی یک منبع کلیدی مالی است که دولت از آن برای تامین مالی فعالیت ‌های خود استفاده می کند و به جامعه خدمت می ‌کند. بیشتر کشورها از سیستم مالیات بر درآمد تصاعدی استفاده می ‌کنند که در آن افراد با درآمد بالاتر نرخ مالیاتی بیشتری نسبت به افراد با درآمد پایین‌ تر می ‌پردازند.

کلیه شرکت ها و موسسات تجاری وغیر تجاری انتفاعی که مراحل قانونی در اداره ثبت شرکت ها را طی نموده و به ثبت رسیده اند و دارای شماره ثبت می باشند ، مشمول مالیات بر درآمد می باشند.

نحوه محاسبه درآمد مشمول مالیات و نرخ مالیاتی مربوط شرکت های تجاری

به استناد ماده ۱۰۵ قانون مالیات های مستقیم جمع درآمد شرکت ها و درآمد ناشی از فعالیت های انتفاعی سایر اشخاص حقوقی که از منابع مختلف در ایران یا خارج از ایران تحصیل می شود ، پس از وضع زیان های حاصل از منابع غیرمعاف و کسر معافیت های مقرر به استثنای مواردی که طبق مقررات این قانون دارای نرخ جداگانه ای می باشد، مشمول مالیات به نرخ بیست و پنج درصد (۲۵%) خواهند بود.

تبصره۱-درمورد اشخاص حقوقی ایرانی غیر تجاری که به منظور تقسیم سود تاسیس نشده اند، در صورتی که دارای فعالیت انتفاعی باشند، از ماخذ کل درآمد مشمول مالیات فعالیت انتفاعی آنها ، مالیات به نرخ مقرر در این ماده وصول می شود.

تکلیف اشخاص حقوقی

الف) ارائه اظهارنامه مالیاتی موضوع ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم : براساس ماده ۱۱۰ اشخاص حقوقی مکلف اند اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان متکی به دفاتر و مدارک خود را حداکثر تا چهارماه پس از سال مالیاتی همراه با فهرست هویت شرکاء و سهامداران و حسب مورد میزان سهم الشرکه یا تعداد سهام و نشانی هر یک از آنها را به اداره امور مالیاتی که محل فعالیت اصلی شخص حقوقی در آن واقع است ، ارائه و مالیات متعلق را پرداخت نمایند پس از ارائه اولین فهرست مزبور، ارائه فهرست تغییرات در سنوات بعد کافی خواهد بود.

محل ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات اشخاص حقوقی خارجی و موسسات مقیم خارج از ایران که در ایران دارای اقامتگاه یا نمایندگی نمی باشند، تهران است.

حکم این ماده در مورد کارخانه داران و اشخاص حقوقی در دوران معافیت نیز جاری خواهد بود.

ب) پلمپ دفاتر قانونی : اشخاص حقوقی بایستی قبل از شروع سال مالی جدید اقدام به پلمپ دفاتر در اداره ثبت شرکت ها نمایند ، بدین معنی که به عنوان مثال برای عملکرد سال ۱۳۹۳ شمسی مودیان موظفند که تا پایان مهلت ۲۹ / ۱۲ / ۹۲ نسبت به پلمپ دفاتر اقدام نمایند.

ج) پرداخت حق تمبر: اشخاص حقوقی باید ظرف مدت دو ماه از تاریخ ثبت قانونی ، مالیات دو در هزار حق تمبر را پرداخت نمایند ضمنا در مورد شرکت هایی که به افزایش سرمایه اقدام می نمایند ،مکلفند ظرف دو ماه از تاریخ افزایش سرمایه در اداره ثبت شرکت ها نسبت به ابطال تمبر اقدام نمایند.(این امر در رویه جاری هم زمان با افزایش سرمایه صورت می پذیرد)

د) ارائه لیست حقوق بگیران : اشخاص حقوقی بایستی هنگام پرداخت یا تخصیص حقوق ، مالیات متعلق را طبق مقررات ماده ۸۵ این قانون محاسبه و کسر و ظرف سی روز ضمن ارائه لیست حقوق بگیران که حاوی مشخصاتی نظیر نام و نشانی دریافت کنندگان حقوق و میزان آن می باشد به اداره امور مالیاتی محل پرداخت نموده و در ماه های بعد فقط تغییرات را اعلام نمایند.

مهلت رسیدگی به مالیات اشخاص حقوقی ، در صورت ارائه اظهارنامه مالیاتی ماده ۱۱۰ یکسال و در صورت عدم ارائه اظهارنامه مالیاتی پنج سال می باشد.

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا