اقتصادی

نحوه محاسبه مالیات فردی که درآمدش کمی بالاتر از سطح معافیت مالیاتی است، چگونه است؟

در این مطلب از تیتریک آنلاین، توضیحاتی درباره نحوه محاسبه مالیات فردی که درآمدش کمی بالاتر از سطح معافیت مالیاتی است، خواهیم داشت! با ما همراه باشید. مالیات همواره یکی از درآمدهای اصلی دولت بوده است. در هر کشوری، منابع درآمدی و سرمایه ‌ای مردم شامل پرداخت مالیات به حکومت آن کشور می‌ شود؛ معافیت مالیاتی را می ‌توان خروج قانونی و به ‌صورت موقت از این پرداخت تعریف کرد که در راستای سیاست ‌های حمایتی حاکمان از مردم صورت می‌ گیرد.

اما شاید این سوال پیش آید که چنانچه درآمد سالیانه شخصی کمی بالاتر از سطح معافیت مالیاتی یا بخشودگی مالیاتی باشد، آیا مالیات به کل درآمد وی تعلق می گیرد؟

در پاسخ به این سوال بایستی گفت مطابق ماده 101 ، مالیات این فرد به شرح زیر محاسبه می گردد:

ماده 101- درآمد سالانه مشمول مالیات مودیان موضوع این فصل که اظهارنامه مالیاتی خود را طبق مقررات این فصل در موعد مقرر تسلیم کرده ‌اند تا ‌میزان معافیت موضوع ماده (84) این قانون از پرداخت مالیات معاف و مازاد آن به نرخ ­های مذکور در ماده (131) این قانون مشمول مالیات خواهد بود. ‌شرط تسلیم اظهارنامه برای استفاده از معافیت فوق نسبت به عملکرد سال 1382 به بعد جاری است.

تبصره 1- در مشارکت ­های مدنی اعم از اختیاری و قهری شرکا حداکثر از دو معافیت استفاده خواهند کرد و مبلغ معافیت به ­طور مساوی بین آنان تقسیم و ‌باقی­مانده سهم هر شریک جداگانه مشمول مالیات خواهد بود. شرکایی که با هم رابطه زوجیت دارند از لحاظ استفاده از معافیت در حکم یک شریک‌ تلقی و معافیت مقرر به زوج اعطا می ‌گردد. در صورت فوت احد از شرکا وراث وی به عنوان قائم‌مقام قانونی از معافیت مالیاتی سهم متوفی در‌ مشارکت به شرح فوق استفاده نموده و این معافیت به­ طور مساوی بین آنان تقسیم و از درآمد سهم هر کدام کسر خواهد شد.

تبصره 2- در صورتی که هر شخص حقیقی دارای بیش از یک واحد شغلی باشد، مجموع درآمد واحدهای شغلی وی با کسر فقط یک معافیت موضوع این ماده مشمول مالیات به نرخ های مذکور در ماده(131) این قانون می ‌شود.

 

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا