اقتصادی

پروژه پرداخت موبایلی مبتنی بر EMV چیست؟ + همه چیز درباره سامانه کهربا

با تلاش مهندسان ایرانی از استاندارد EMV در طراحی سامانه کهربا استفاده شد! استانداردی که در اروپا بیش از 96 درصد ضریب نفوذ دارد.

به گزارش پایگاه خبری تیتر یک آنلاین ، مهران محرمیان، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در مراسم رونمایی از پروژه پرداخت موبایلی مبتنی بر EMV یا سامانه کهربا با اشاره به اینکه در کشور ما تعداد تراکنش ‌های شبکه پرداخت در هر ثانیه به بیش از 6000 تراکنش می ‌رسد، افزود: به ویژه اینکه در دوران کرونا شاهد بودیم بدون اینکه مشکلی پدید آید، استفاده مردم از اسکناس عملا به میزان چشمگیری کاهش یافت و اقبال مردم به استفاده از ابزارهای پرداخت نوین بیشتر شد. این مهم هرگز بدون ایجاد زیست ‌بوم متناسب و مبتنی بر سامانه ‌های متعدد نظام بانکی همچون شتاب، شاپرک، مانا، سهند، ساتنا، پایا، چکاوک و … که طی این سال‌ ها به وجود آمدند، میسر نمی‌شد.

مهران محرمیان به محدودیت‌های اجرایی کهربا اشاره کرد و افزود: اگرچه محدودیت‌های ناشی از تحریم، در زمینه استانداردسازی فرآیندها مشکلاتی را ایجاد می‌کرد، اما با تلاش مهندسان ایرانی موفق شدیم در طراحی کهربا، از استاندارد EMV استفاده کنیم که در اروپا بیش از 96 درصد ضریب نفوذ دارد. علاوه بر تحریم‌ ها، تغییر حدود 500 میلیون کارت مغناطیسی به کارت ‌های هوشمند و همچنین تجهیز و به ‌روزرسانی زیرساخت ‌ها و امکانات شبکه پرداخت هزینه بسیار کلانی بر کشور تحمیل می‌کرد. این محدودیت ‌ها باعث شد توجه ما به ابزار موبایل معطوف شود.

گفتنی است در این خدمت جدید بانکی که به تراکنش‌ های حضوری بدون کارت معروف هستند از قابلیت NFC استفاده شده است؛ به این ترتیب که اگر گوشی کاربر دارای قابلیت NFC باشد و دستگاه کارتخوان نصب شده نیز چنین قابلیتی را دارا باشد، کاربر می‌ تواند با نزدیک کردن گوشی تلفن همراه خود به دستگاه کارتخوان و بدون نیاز به استفاده از فیزیک کارت بانکی، وجه مورد نظر را پرداخت کند! البته پیش از این اطلاعات کارت بانکی باید در یکی از برنامک ‌های پرداخت تایید شده از سوی بانک مرکزی، از جانب دارنده کارت ذخیره شده باشد.

امتیاز مطلب
برای امتیازدهی کلیک بفرمایید
[نتیجه: 0 میانگین: 0]

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا